G4Media.ro

UPDATE Cine sunt cei șase noi membri în Curtea de Conturi: Baronul…

UPDATE Cine sunt cei șase noi membri în Curtea de Conturi: Baronul Mocioalcă și Lucian Heiuș, validați pentru funcția de vicepreședinte

Șase persoane propuse de partide pentru funcția de consilier al Curții de Conturi vor fi audiate marți, la Parlament, în comisiile de specialitate, începând cu ora 10. Potrivit surselor G4Media, aceștia sunt senatorul PSD Ion Mocioalcă – pentru funcția de vicepreședinte, fostul viceprimar al Capitalei Aurelian Bădulescu (PSD), fostul secretar general în MAI Ștefania Ferencz (PNL), fostul șef ANAF Lucian Heiuș (PNL) și secretarul de stat din Departamentul pentru Relații Interetnice Lacziko Enikő Katalin (UDMR), directorul din ANAF Daniela Teodoru (propunerea lui Klaus Iohannis). Ar urma să fie numit și un consilier AUR, care avea dreptul la un loc, conform ponderii parlamentare. Acesta este Octavian Bădescu.

  • UPDATE 18.00 Au fost validaţi de plenul Parlamentului pentru funcţiile de vicepreşedinţi ai Curţii de Conturi Ion Mocioalcă (252 de voturi „pentru” şi 114 de voturi contra) şi Lucian-Ovidiu Heiuş (256 de voturi „pentru” şi 100 contra). Au fost validaţi pentru funcţiile de consilieri de conturi Eniko-Katalin Lacziko (251 de voturi „pentru”, 115 de voturi contra), Carmen-Dorina Drăgan (252 de voturi „pentru” şi 114 de voturi contra), Ştefania Gabriella Ferencz (252 de voturi „pentru” şi 114 de voturi contra) şi Aurelian Bădulescu (253 de voturi „pentru” şi 113 contra).
  • UPDATE  14.30 Au fost validați de comisiile Parlamentului Aurelian Bădulescu, Carmen Drăgan (PNL), Ștefania Ferencz, Lucian Heiuș, Lacziko Eniko Katalin, Ion Mocioalcă. Nu au obținut suficiente voturi Daniela Teodoru și Octavian Bădescu. Camera Deputaţilor şi Senatul se vor întruni, marţi, de la ora 15.00, pentru unele numirile de la ANCOM şi Curtea de Conturi, au decis Birourile permanente reunite

Curtea de Conturi este una dintre instituțiile cheie în stat, care controlează în primul rând modul în care a admistrațiile locale și centrale cheltuiesc banii publici. Mandatele celor 18 de consilieri sunt valabile timp de nouă ani. În octombrie 2014 au fost numiți Nicula Vasile Cosmin (vicepreşedinte), Dezsi Attila, Donovici Constanţa Anca, Firţescu Dan, Pieleanu Ileana Manuela, Vorniceanu Marius.

La începutul anului 2015, mandatele lui Marius Vorniceanu și al Ancăi Constanța Donovici au fost anulate, iar în locul lor au venit Miron Nica si Nicu Marcu. În octombrie 2015, a venit Ilie Sârbu în locul lui Ioan Anton, care avea mandat din 2011. Astfel, Ilie Sârbu ar fi trebuit să încheie mandatul în 2020, dar a preluat restul de mandat al lui Nicu Marcu.

Cine sunt noii consilieri:

  • Ion Mocioalcă este baron PSD de Caraș-Severin. Are cinci mandate de deputat încheiate și unul de senator, în curs.
  • Aurelian Bădulescu a fost viceprimar al Capitalei, în mandatul Gabrielei Firea. În prezent este liderul consilierilor PSD din Consiliul General al Municipiului București. Aurelian Bădulescu este cercetat pentru abuz în serviciu, fals, uz de fals și uzurpare de calități oficiale după ce, în noaptea de 11 spre 12 august 2018, a decis ridicarea unei scene improvizate de protestatari dintr-o rulotă si a auto-utilitară, în Piața Victoriei, potrivit Buletin de București.
  • Ștefania Ferencz este fost secretar general în Ministerul de Interne, eliberată la cerere în luna septembrie. Ferencz a fost numită secretar general în ianuarie 2021, când ministru de interne era Lucian Bode. A fost șefa de cabinet a premierului Emil Boc în perioada 2009 – 2012, apoi secretar general adjunct al guvernului, iar în 2014 a revenit la Cluj ca director general în primăria condusă de Emil Boc.
  • Lucian Heiuș a demisionat la finalul lunii mai din funcția de președinte ANAF, pe care o deținea din mai 2022. Aceasta s-a întâmplat în contextul în care instituția a fost criticată pentru „gaura” bugetară. După ce a plecat din ANAF a revenit pe funcția de consilier superior la Direcția Generală Regionale a Finanțelor Publice Timișoara. În perioada 2016-2020, a fost deputat PNL.
  • Lacziko Enikő Katalin conduce Departamentul pentru Relații Interetnice, având calitate de secretar de stat. Lucrează în acest departament din anul 2013.
  • Octavian Bădescu este antreprenor în serie, fondatorul Sameday Courier, firma de curierat care a fost cumpărată de eMag.
  • Daniela Teodoru (propunerea lui Klaus Iohannis) este Director General, ANAF – Direcția Generală Coordonare Control Fiscal. Lucrează în această instituție din 2004. A mao ocupat funcții la Ministerul Mediului și la Ministerul Românilor de Pretutindeni.

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. USR e scos din schema, asti nu iau spaga ci ii denunta pe astia care iau. Sunt incomozi.

    • Este inadmisibil! Ponderea USR in parlament e mai mare decat a AUR.
      Formata in mod incorect, evitand persoanele exigente, o asemenea institutie nu prezinta incredere.

    • Numai baroni, penali si bugetari cu exceptia a unuia care face parte din AUR. USR-ul s-a subțiat considerabil, au plecat la alte partide.

  2. Aur este Noua Ciuma. Dar, stai, Este Ciuma Rosie, acum Ciuma de Aur ? nu e nonsens ? sau e Aur franciza P$D ?

    • Nici nu mai e nevoie sa faci comparatii intre ei, ca sunt cam tot aia. Mici diferente de discurs pentru „prostime”. Altfel, sunt la fel la modul cum gandesc politica interna, actul de guvernare, cheltuirea banului public, accesul la resursele statului si la banul public, etc.

      AUR isi face deja incalzirea sa intre la guvernare, primeste deja din ce in ce mai des cate un ciolan mai mic de ros. In schimb evita orice atac la subiectele care ar fi cu adevarat dureroase pentru PSD (Crevedia, Buzatu, azilele din Voluntari, etc)

      Diversiunea a reusit. Partidul unic PSDNL nu mai avea nicio sansa sa scoata peste 50% in 2024, ca sa guverneze singuri. Asa ca si-au inventat si o opozitie comoda, numita AUR, cu care isi vor forma o noua majoritate. Ca sa fie siguri ca pot guverna si dupa 2024. O mare mizerie si un mare pericol pentru democratie. Sa ii multumim domnului Iohannis pentru realizare.

  3. numa’ sinecuri,ma-ntreb pieleanu manuela are vre-o legatura cu marele sondor pieleanu’?ala care nu scoate psd din 30 la suta de zici ca-nguvernarea rosie galbena toate merg snur…

  4. Cine inca are impresia ca PSD si cu AUR nu or sa faca o alianta din 2024….

  5. Sper ca e clar pentru toata lumea ca tanti Pieleanu e sotia sotului.

  6. Silă când aud de CURTEA DE CONTURI și BNR! Instituții fără credibilitate!

  7. Baronul Mocioalcă are zero experiență în materie de audit și control financiar,iar Lucian Heiuș este răsplătit pentru lipsa de performanță în colectarea banilor la bugetul de stat.