G4Media.ro

Iohannis: Întreaga comunitate internațională face eforturi pentru deblocarea situației în privința cetățenilor…

Sursa foto: SAID KHATIB / AFP

Iohannis: Întreaga comunitate internațională face eforturi pentru deblocarea situației în privința cetățenilor blocați în Gaza. Din nefericire, nimeni nu a reușit acest lucru până acum

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, unde va participa la Consiliul European, că întreaga comunitate internațională face eforturi pentru deblocarea situației în privința cetățenilor blocați în Gaza, însă, din nefericire, nimeni nu a reușit acest lucru până acum.

Președintele a spus că „lucrurile devin din ce în ce mai dificile” în privința situației umanitare din Gaza, unde sunt blocați și cetățeni străini, incluvis români.

„Pentru cei care sunt blocaţi în Gaza, noi, împreună cu toată comunitatea internaţională, facem eforturi să deblocăm situaţia. Din nefericire, spun, din nefericire, până acum, nimeni nu a reuşit să facă acest lucru şi nu suntem singurii care avem cetăţeni blocaţi în Gaza. Noi suntem foarte, foarte implicaţi în aceste discuţii şi vom continua. Sperăm ca la un moment dat să apară un progres. Ce poate să facă România? Să continue să se implice în negociere, ceea ce facem şi o facem foarte bine. Doamna ministru Odobescu şi întreaga echipă sunt foarte dedicaţi şi foarte bine implicaţi”, a adăugat Klaus Iohannis.

Președintele a spus că va reitera poziția România:

„Noi pledăm pentru soluția celor două state și pentru partea Israel clar au dreptul să se apere și pentru partea palestiniană trebuie găsite soluții pentru a nu avea civili care să plătească prețul acestui război, ci Hamas trebui targhetat.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cum așa ! Credeam ca brother Marcel a reușit să rezolve problema !