G4Media.ro

Marea vulnerabilitate a premierului Marcel Ciolacu: Afacerile protejatei lui

Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Marea vulnerabilitate a premierului Marcel Ciolacu: Afacerile protejatei lui

Ancheta G4Media.ro despre un contract în valoare de 27 de milioane de euro pe punctul de a fi atribuit de primăria Sector 3 din Capitală unei firme controlate de oameni din anturajul Sorinei Stan (fostă Docuz), ex-soția primarului Robert Negoiță, are o relevanță mult mai mare decât pare la prima vedere. Ea depășește cadrele unei simple învârteli de sector și are implicații pe termen lung la vârful PSD.

Fosta Miss Buzău n-ar fi meritat, poate, prea multă atenție dacă nu ar trece în PSD drept protejata premierului Marcel Ciolacu și nu ar face eforturi atât de mari să se cupleze la banii publici prin intermediul firmelor sale sau prin intermediari.

După săptămâni de verificări, G4Media.ro a cules suficiente informații și probe din care rezultă că există strânse legături între firma câștigătoare și Sorina Stan (Docuz). Totuși, o mulțime de fire leagă familia Docuz de firma Gab Pavolux, calificată pentru atribuirea unui mega-cotract cadru pe patru ani având ca obiect servicii de catering pentru școlile și grădinițele din sectorul 3.

În context, atrage atenția relația politică foarte apropiată dintre Marcel Ciolacu și Robert Negoiță, lăudat public de liderul PSD și curtat în vederea unei posibile reveniri în partid. Sursele G4Media îl indică drept un posibil candidat la funcția de primar general al Capitalei.

Acestea sunt limitele unei anchete jurnalistice, ea nu poate dovedi mai mult. Dar faptele sunt fapte și ridică semne de întrebare legitime. Avem  indicii solide, dovezi, coroborate cu informații pe surse, care toate la un loc arată că doamna Docuz sau oameni din anturajul ei încearcă să profite la maxim de bunele relații cu premierul Ciolacu, cu sau fără știrea acestuia, pentru a obține contracte sau beneficii de la diverse autorități publice (ministere, companii, primării controlate de PSD).

Premierul Ciolacu a refuzat să răspundă la o serie de întrebări punctuale adresate de G4Media.ro, calificate drept ”o mizerie”. A avut, între altele, ocazia de a clarifica inclusiv dacă firma de publicitate controlată de Sorina Stan (Docuz) a primit contracte de la PSD sub conducerea sa, dar nu a făcut-o nici de această dată.

Primele semne că familia Docuz se folosește de relația privilegiată pe care fosta soție a lui Negoiță o are cu cu premierul Ciolacu au apărut încă din primele zile ale guvernării PSD-PNL, când G4Media.ro a dezvăluit că sora Sorinei Docuz (Cristina Arghir) a ajuns în consiliul de administrație al Loteriei Române cu susținerea PSD, de unde încasează o indemnizație de 7.200 de lei brut lunar.

Anterior, același PSD condus de Marcel Ciolacu încercase să o plaseze pe sora Sorinei Docuz în Consiliul de Administrație al Romgaz, dar a retras-o pe fondul scandalului generat de faptul că partidul deja susținuse o serie de oameni necalificați în instituții cheie din sectorul energetic.

Relația apropiată dintre Marcel Ciolacu și Sorina Stan (Docuz) a fost mereu subiect de discuții în interiorul partidului. De pildă, exact acum un an, Marcel Ciolacu, pe atunci președintele Camerei Deputaților, lipsea de la recepția organizată de Ziua Națională la Cotroceni pentru că plecase între timp din țară. Toate informațiile obținute de G4Media.ro indică faptul că a fost însoțit de apropiata sa pe durata unei vacanțe exotice în Dubai.

Viața privată a premierului nu a reprezentat și nu reprezintă subiect de interes pentru G4Media.ro. Însă atunci când viața privată interferează cu funcția publică sau cu banii publici, lucrurile se schimbă. Premierul are datoria de a clarifica în ce măsură afacerile Sorinei Stan (Docuz) sau ale apropiaților acesteia beneficiază de sprijinul său sau dacă ele se fac în numele lui.

Este de departe cea mai mare vulnerabilitate politică a premierului Ciolacu, așa cum a fost Elena Udrea pentru fostul președinte Traian Băsescu, cu diferența că Sorina Stan (Docuz) nu este activă politic, deși sunt voci în partid care susțin că se implică în unele decizii.

În absența unor clarificări, toate eforturile din ultimii ani de a face din PSD un partid frecventabil vor fi puse sub un mare semn de întrebare. Ambițiile politice ale premierului Ciolacu, dacă le are, la fel. Cu cât mai repede desparte funcția publică de interesele protejatei sale sau de afacerile protejaților, cu atât mai bine.

Dacă nu va reuși să separe apele, atunci vom revedea un film în care au jucat mulți înaintea lui Marcel Ciolacu. N-ar fi chiar primul politician răpus de o femeie.

Citește și

EXCLUSIV Un triunghi periculos: Ciolacu-Docuz-Negoiță și o licitație de 27,2 milioane de euro la Sectorul 3 / Beneficiară: o mică firmă din Buzău patronată de un fotomodel din Dubai

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Si uite asa P$D mai da un tun la bugetul primariei in timp ce NeaC0ita se lupta cu Nicusor Dan care incearca sa scape de mafia retrocerarilor in Parcul IOR.

    • Atăta timp cât conducerile structurilor din justiție sunt numite politic, poți tale nea Dane să scrii cât vrei că nu se va întâmpla nimic. Uită-te numa la fața de azer a lu’ Voineag ăla că emană numai bună credință.

  2. O mizerie a lasat clasa politica in Romania, o mizerie care se vede cu ochiul liber. Afara cu PSD-ul de la guvernare!

  3. Blonda lu’ Marcelica de la Simileasca!

  4. Cine-i votează pe acești doi escroci, ciolacu și negoiță?

  5. Se pare că Buzăul nu le prinde bine politicienilor. Băse poate confirma.

  6. Se pare si ca Buzaul a devenit o sursa de bani pentru PSD si, implicit, o pepiniera pentru politicieni de acest tip, exportati, impusi cu succes in Bucuresti. Au avut nevoie de cativa ani sa stranga bani si putere. Acum pare ca nimeni nu-i mai opreste. Intre timp au sters si PNLul de pe harta. Unde-i opozitia, Doamne?