G4Media.ro

Cum arată primul model spaniol creat de inteligența artificială / Aitana Lopez…

Cum arată primul model spaniol creat de inteligența artificială / Aitana Lopez câștigă până la 10.000 de euro pe lună

Aitana, 25 de ani, o femeie cu părul roz din Barcelona, primește săptămânal mesaje private de la celebrități care o invită în oraș. Dar acest model nu este real, relatează Euronews.

Aitana, primul model spaniol creat de inteligența artificială, s-a născut în mijlocul unei perioade dificile.

Vara trecută, Rubén Cruz, designerul ei și fondatorul agenției The Clueless, trecea printr-o perioadă dificilă pentru că nu avea mulți clienți.

„Am început să analizăm modul în care lucram și ne-am dat seama că multe proiecte erau puse în așteptare sau anulate din cauza unor probleme independente de voința noastră. De multe ori era vina influencerului sau a modelului și nu din cauza unor probleme de design”, a declarat Cruz pentru Euronews.

Așa că au decis să își creeze propriul influencer pe care să îl folosească drept model pentru brandurile care îi abordau.

Ei au creat-o pe Aitana, o femeie exuberantă de 25 de ani cu părul roz din Barcelona, al cărei aspect fizic este aproape de perfecțiune. Modelul virtual poate câștiga până la 10.000 de euro pe lună, potrivit creatorului ei, dar media este de aproximativ 3.000 de euro.

„Am făcut acest lucru pentru a putea trăi mai bine și pentru a nu depinde de alte persoane care au orgolii, care au manii sau care vor doar să facă mulți bani pozând”, a declarat Cruz.

Veniturile Aitanei nu sunt chiar constante.

Câștigă puțin peste 1.000 de euro pe reclamă, iar recent a devenit imaginea Big, o companie de suplimente sportive, și, ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, încarcă fotografii cu ea în lenjerie intimă pe Fanvue, o platformă similară cu OnlyFans.

În doar câteva luni, ea a reușit să câștige peste 121.000 de urmăritori pe Instagram, iar fotografiile sale primesc mii de vizualizări și reacții. Ea primește chiar și mesaje private de la celebrități care nu știu că nu este o persoană reală.

„Într-o zi, un cunoscut actor latino-american i-a trimis un mesaj pentru a o invita în oraș. Acest actor are aproximativ 5 milioane de urmăritori, iar unii dintre membrii echipei noastre se uitau la serialele lui TV când erau copii”, a declarat Cruz.

„El nu avea nicio idee că Aitana nu există”, a adăugat el.

Cum aduci la viață o inteligență artificială?

În fiecare săptămână, echipa agenției are o ședință pentru a crea viața Aitanei. Aceștia decid ce va face în timpul săptămânii, ce locuri va vizita și ce fotografii vor fi încărcate pentru a hrăni urmăritorii care vor să știe despre ea.

Dar nu există ședințe foto, nu există schimbări de garderobă, ci doar un amestec de inteligență artificială și experți în design care folosesc Photoshop pentru a face posibil ca modelul să își petreacă weekendul la Madrid, de exemplu.

„În prima lună, ne-am dat seama că oamenii urmăresc vieți, nu imagini. Din moment ce ea nu este în viață, a trebuit să-i dăm un pic de realitate, astfel încât oamenii să se poată raporta la ea într-un fel. A trebuit să spunem o poveste”, spune graficianul.

De aceea Aitana, spre deosebire de modelele tradiționale, ale căror personalități nu sunt de obicei dezvăluite pentru a putea fi o „pânză albă” pentru designeri, are o „personalitate” foarte distinctă.

Agenția a fost inundată de cereri din partea companiilor care își doresc un model personalizat.

„Acestea doresc să aibă o imagine care nu este o persoană reală și care să le reprezinte valorile mărcii, astfel încât să nu existe probleme de continuitate în cazul în care trebuie să concedieze pe cineva sau nu se mai pot baza pe el”, a declarat Cruz.

Există, de asemenea, economii de costuri. Atunci când agenția, care obișnuia să lucreze cu influenceri reali, și-a dat seama de ceea ce câștigau, a constatat că era „anormal”.

„Kim Kardashian câștigă un milion de euro pentru o fotografie pe Instagram și nu vindecă cancerul. Nimeni nu câștigă un milion de euro pentru că încarcă o fotografie pe o rețea de socializare, mi se pare absurd”, a spus el.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Ar trebui sa existe o reglementare privind inteligenta artificiala mai ales in social media, retele de socializare, site-uri.

  2. problema e la inteligenta naturala, nu la aia artificiala.

  3. Asta e viitoarea amantă a lui Ciordacu când ajunge pe bulău

  4. Scopul omenirii: sai ai cat mai mult urmaritori…fraieri pe romaneste…care in loc sa munceasca sau sa faca altceva mai bun cu viata lui…stau ca fraierii si urmaresc viata altora crezadn ca isi valideaza viata lor mediocra asociindu-se cu altii. In acest caz cu un desen animat. Si dupa aceea cand ajung la pensie rupti in cur si intreaba ce au facut cu viata lor si bineinteles ca altii sunt de vina: statul, soros, americanii, etc. etc.