G4Media.ro

Drumul DJ109 din Satu Mare, închis circulației după ce porțiunea dintre Remetea…

sursa foto: Prefectura Satu Mare

Drumul DJ109 din Satu Mare, închis circulației după ce porțiunea dintre Remetea Oaşului şi Călineşti Oaş a fost inundată

Drumul Judeţean 109 K a fost închis circulaţiei duminică după ce a fost inundat pe porţiunea cuprinsă între localităţile Remetea Oaşului şi Călineşti Oaş, informează Instituţia Prefectului conform Agerpres.

„Ca o primă măsură s-a decis închiderea circulaţiei pe Drumul Judeţean 109 K: Oraşu Nou – Prilog – Remetea Oaşului – Boineşti – Călineşti Oaş. Drumul se închide temporar până la scăderea nivelului de pe râul Tur”, precizează sursa citată.

În urma atenţionării Cod portocaliu de viituri, valabilă duminică pe râuri din judeţul Satu Mare, prefectul Radu Roca se află în teritoriu împreună cu specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare şi ai Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare Satu Mare, ai Apelor Române, pentru a verifica situaţia de pe cursul râurilor Crasna şi Tur şi cea de la Barajul de Acumulare de la Călineşti Oaş.

„Am convocat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Serviciului de Gospodărire a Apelor Satu Mare, ANIF filiala Satu Mare şi împreună am evaluat situaţia din zonele inundabile de la Moftin, Ghilvaci, Turulung, Barajul de Acumulare de la Călineşti Oaş. S-a verificat de asemenea funcţionarea staţiilor de pompare de la Moftin, Terebeşti, Turulung şi de la barajul de la Călineşti Oaş. Am vrut să mă asigur că există o bună colaborare a instituţiilor pentru prevenirea inundaţiilor în zonele respective. Ţinem permanent legătura cu primarii din Moftin şi Călineşti Oaş şi monitorizăm atent situaţia”, a declarat prefectul Radu Roca.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează