Corina Crețu, europarlamentar: „Propun ca toate intervențiile miniștrilor în Consiliul Ununii Europene să fie date publicității/ Nici acum nu știm care a fost discursul ministrului de Interne de anul trecut, când Austria a votat împotriva aderării României la Schengen”
În contextul forumului care are loc în Slovenia luni și marți, „prima ocazie a unor întâlniri directe dintre autoritățile române și austriece după propunerea de ieri, aceea de ridicare a restricțiilor Schengen doar pentru spațiul aerian”, europarlamentarul Corina Crețu (Grupul Socialiștilor din Parlamentul European/ Pro România) a publicat o postare pe Facebook cu două propuneri: publicarea discursurilor susținute de oficialii români în Consiliul Uniunii Europene și consultarea cetățenilor în deciziile majore precum condițiile impuse de Austria pentru intrarea în Schengen.
„Pentru transparență, propun ca toate intervențiile miniștrilor în Consiliul Ununii Europene, să fie date publicității. Fie ca e vorba de Reuniunea Miniștrilor de Interne, ai Sănătății, șamd. De pildă, nu știm care a fost poziția României atunci când s-a propus achiziționarea de vaccinuri și nici măcar nu știm de cine a fost reprezentată țara noastră la discuțiile care au avut loc în perioada pandemiei, care atunci aveau loc foarte des, bineînțeles în format on-line.
Activitatea multor europarlamentari este publică și transparentă.
Personal, consider ca este prea multă secretomanie la vârful statului român, începând cu domeniul pe care îl cunosc cel mai bine, absorbția fondurilor europene, stadiul implementării PNRR, continuând cu sănătatea și alte teme de interes comun.
Necunoscând poziția oficială și argumentele României, chiar munca noastră ca europarlamentari este îngreunată, deși printr-o conlucrare mai strânsă am putea aduce, împreună, mai multe beneficii pentru țara, punându-ne la dispoziție experiențele, aliații și prietenii, căștigate în timp de unii dintre noi”, a scris Corina Crețu pe pagina sa de Facebook.
Ceea ce afectează cel mai mult țara noastră este restricția de pe teritoriul terestru și maritim, care crează pagube economice de circa 2% din PIB-ul anual și prejudicii de mediu de aproape 46.000 tone de emisii CO2 pe an, mai spune Corina Crețu. „Problemele de mediu afectează și persoanele care locuiesc în proximitatea granițelor și bineînțeles, șoferii care transportă bunurile. E datoria noastră să ne gândim la aceștia din urmă, la condițiile în care stau în plină iarnă zile în șir în zonele de frontieră.
Intrebarea zilei, din partea mea pentru Dvs: Credeți ca au fost folosite aceste argumente de către autorități, în pledoariile lor? Nici acum nu cunoaștem care a fost discursul Ministrului Român de Interne de anul trecut în favoarea țării, când Austria a votat împotriva aderării României la Spațiul Schengen.”
Aceasta continuă cu ideea că românii ar trebui să fie consultați pentru modul în care ar trebui „să abordeze autoritățile române problema integrarii României în Schengen, mai ales după propunerile și condițiile puse de Austria, în special de cei care reprezintă Românii în Consiliul European.”
„Împărtășesc pe deplin cuvintele marelui politician Winston Churchill: măcar acum să ascultăm opiniile Dvs, de care sper să țină cont politicienii care reprezintă România în Consiliu (în Palamentul European se dezbat și se votează Rezoluții care mai apoi sunt transpuse în legislația națională), atunci când iau decizii și susțin ca vorbesc în numele cetățenilor români”, a mai spus europarlamentarul.
Publicitate electorală
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Susține-ne activitatea
Donație Paypal recurentă
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donație Paypal singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
Donează prin Transfer Bancar
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii