G4Media.ro

Mii de persoane la parada formațiilor de artiști colindători pe străzile municipiului…

sursa foto: Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă 'Cetatea lui Bucur'

Mii de persoane la parada formațiilor de artiști colindători pe străzile municipiului Botoşani

Mii de persoane au asistat, duminică, la o paradă a grupurilor și formațiilor de artiști colindători și urători care a avut loc pe străzile municipiului Botoşani.

Evenimentul a fost inclus în cea de-a 48-a ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Din străbuni, din oameni buni…”, organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, relatează Agerpres.

La paradă au participat peste 30 de ansambluri şi formaţii din Ucraina, Republica Moldova, dar şi din judeţele Botoşani, Suceava, Iaşi, Bacău, Bistriţa sau Sibiu, care au prezentat publicului costumele de colindători, dar şi diferite tipuri de măşti specifice sărbătorilor de iarnă.

Participanţii au parcurs traseul Piaţa Revoluţiei – strada Cuza Vodă – strada Nicolae Iorga – Calea Naţională – Cuza Vodă – Piaţa Revoluţiei.

„Este cea mai mare bucurie a noastră în această perioadă. Ne rugăm ca aceste obiceiuri de iarnă să continue şi tradiţiile populare să nu se piardă niciodată”, a declarat, pentru Agerpres, o tânără stabilită în Italia, care a revenit la Botoşani pentru a petrece sărbătorile alături de familie.

Ulterior, cele 36 de formaţii de datini şi obiceiuri de iarnă participante au urcat pe scenă în cadrul unui spectacol de colinde şi urături.

Evenimentul a fost organizat cu fonduri din sponsorizări, având în vedere OUG nr. 90/2023 pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare în acest an

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează