G4Media.ro

Patronul firmei care efectua lucrări la internatul din Odorheiu Secuiesc și alți…

Foto: ISU

Patronul firmei care efectua lucrări la internatul din Odorheiu Secuiesc și alți martori au fost audiați de anchetatori

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş, Gianina Oreviceanu, a declarat, marţi, cu privire la ancheta derulată în cazul de la Odorheiu Secuiesc, că până la acest moment a fost efectuată o cercetare preliminară la faţa locului, au fost audiaţi martori şi ridicate înscrisuri, transmite Agerpres.

”Până la acest moment a fost efectuată o cercetare la faţa locului, preliminară. Au fost audiaţi o serie de martori şi au fost ridicate o serie de înscrisuri pentru a fi administrate ca probe la dosarul cauzei. În măsura în care cercetările continuă, vom putea să oferim detalii suplimentare”, a declarat presei reprezentantul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş.

Potrivit acesteia, medicii au stabilit că în cazul tânărului de 17 ani moartea a fost ”violentă, prin strivire”.

Secţia de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş a preluat dosarul având ca obiect prăbuşirea unui perete al clădirii în care funcţionează internatul ce aparţine Liceului ‘Tamasi Aron’ din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, prăbuşire care a avut loc în cursul zilei de 18 decembrie.

”În cauză se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, fiind reţinută următoarea stare de fapt: În data de 18.12.2023, în jurul orei 16,00, un perete al clădirii internatului din cadrul Liceului ‘Tamasi Aron’ s-a prăbuşit. La acel moment, în corpul de clădire se aflau patru elevi ai internatului, aceştia fiind prinşi sub dărâmături. La faţa locului s-au luat măsuri de salvare a celor patru elevi, din păcate unul dintre ei decedând. Este vorba despre o persoană de sex masculin, în vârstă de 17 ani, diagnosticul medicilor fiind stop cardio-respirator, moarte violentă prin strivire”, a precizat Gianina Oreviceanu.

O altă victimă, de sex feminin, în vârstă de 17 ani, a fost transportată de urgenţă la Târgu Mureş, în prezent starea acesteia fiind critică. Celelalte două eleve se află internate la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, primind îngrijiri medicale, a mai spus purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş.

Știrea inițială: Patronul firmei care efectua lucrări la internatul din Odorheiu Secuiesc este în prezent audiat de anchetatori, au declarat, marţi, pentru Agerpres, surse apropiate investigaţiei.

Incidentul de la Odorheiu Secuiesc s-a soldat cu moartea unui elev de 17 ani din localitatea Lupeni şi cu rănirea a trei adolescente, dintre care una se află în stare gravă la spitalul din Târgu Mureş.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş a preluat cazul prăbuşirii internatului, fiind deschis un dosar pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală.

„Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş. Sunt cercetări in rem pentru infracţiunea de ucidere din culpă şi trei infracţiuni de vătămare corporală din culpă. Urmează să se efectueze cercetări. La momentul actual, nu se poate efectua o cercetare la faţa locului mai amplă, întrucât spaţiul respectiv nu este asigurat, existând riscul de a exista anumite victime”, a declarat Gianina Oreviceanu.

Potrivit acesteia, s-a făcut o minimă cercetare la faţa locului şi urmează o alta.

O parte a clădirii internatului Liceului „Tamași Aron” din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, s-a prăbușit luni seara, chiar în momentul în care copiii intrau în camere după orele de curs. Trei fete și un băiat au fost prinși sub dărâmături. Salvatorii au reușit să scoată victimele, dintre care o fată este în stare foarte gravă, iar băiatul a decedat. Echipele de salvare au încercat resuscitarea acestuia, însă copilul nu a răspuns manevrelor. Victimele au vârste între 15-17 ani. Potrivit reprezentanților primăriei, clădirea aparține Bisericii Catolice, iar primăria plătește o chirie de 330.000 de lei pe an. Liceul a fost construit la începutul anilor 1900.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Nu-s politicienii de vină în cazul ăsta. Arhitectul proiectant si constructorul trebuiau să respecte legea 839 care spune că la lucrări de 60 cm distantă de la zid trebuie făcute consolidări. In poze se vede clar că au săpat la fața zidului.