G4Media.ro

Turla de la Notre Dame încoronată de un cocoș de aur nou-nouț…

sursa foto: captura video

Turla de la Notre Dame încoronată de un cocoș de aur nou-nouț și-a recăpătat locul în orizontul Parisului

Lucrările de restaurare a Catedralei Notre Dame au fost de 760 de milioane de dolari, iar săptămâna trecută, turla încoronată de un cocoș de aur nou-nouț și-a recăpătat locul în orizontul Parisului, relatează CNN.

În timp ce turiștii și parizienii s-au adunat în fața catedralei, aflată pe lista UNESCO, pentru a admira revenirea unuia dintre cele mai emblematice elemente ale sale – deocamdată, încă învelit în schele – șantierul Notre Dame este încă în plină desfășurare. Aproape 500 de meșteri sunt ocupați cu eforturile de reconstrucție, lucrând pentru a se asigura că monumentul parizian este gata pentru marea redeschidere pentru public peste mai puțin de un an.

„Este fascinant să vezi cum se restaurează ceva de o asemenea valoare istorică”, a declarat Stephan Book, un turist care vizitează Parisul din Suedia împreună cu fiica sa și cu tatăl său în vârstă de 80 de ani. „Iar ambiția de a face totul în cinci ani”, a adăugat el, „este ca atunci când Kennedy a spus că (oamenii) vor merge pe Lună”.”

Cu ocazia unei vizite recente pe șantier, președintele Emmanuel Macron a promis că lucrările sunt „în grafic” pentru ca Notre Dame să se deschidă pentru public pe 8 decembrie 2024, la cinci ani și șapte luni după incendiul care a distrus mari părți ale clădirii vechi de 860 de ani în aprilie 2019.

Acest mozaic vechi de 2.300 de ani, realizat din scoici și corali, tocmai a fost găsit îngropat sub Roma

„Până la Jocurile Olimpice (în iulie), ne așteptăm să fi desfăcut partea superioară a turlei și să fi finalizat cea mai mare parte a acoperișului, astfel încât parizienii și vizitatorii din întreaga lume să poată vedea cât de aproape este catedrala de redeschidere”, a declarat Philippe Jost, de la Rebuilding Notre Dame de Paris (organismul public responsabil de conservarea și restaurarea catedralei), în fața Parlamentului francez, la 13 decembrie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...