G4Media.ro

Incendiul de la Ferma Dacilor: Marți se judecă contestația la deciziile privind…

Sursa Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Incendiul de la Ferma Dacilor: Marți se judecă contestația la deciziile privind arestarea depuse Cornel Dinicu şi de cei doi administratori ai societății / S-a stabilit oficial că a opta victimă este fiul de 11 ani al lui Lucian Ene, apropiat al patronului pensiunii

Tribunalul Prahova, instanţa ca va judeca contestaţiile depuse după decizia Judecătoriei Ploieşti de emitere a mandatelor de arestare pe numele celor trei inculpaţi din dosarul Ferma Dacilor, a stabilit pentru 9 ianuarie termenul în acest dosar, relatează News.ro. Patronul pensiunii, Cornel Dinicu a contestat decizia prin care a fost arestat preventiv, în timp ce cei doi administratori din acte contestă mandatele de arestare la domiciliu în dosarul în care sunt cercetaţi pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Contestaţiile depuse de Cornel Dinicu, Adrian Ristin şi Adelina Ilie la decizia Judecătoriei Ploieşti de emitere a unor mandate de arestare pe numele lor, în dosarul deschis în urma incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor, vor fi judecate la Tribunalul Prahova.

Instanţa a stabilit termen data de 9 ianuarie în acest dosar. Cornel Dinicu, cel care a înfiinţat Ferma Dacilor şi care deţine, în fapt, complexul turistic, este arestat preventiv, în timp ce administratorii din acte, Adrian Ristin şi Adelina Ilie, se află în arest la domiciliu.

Cei trei sunt acuzaţi de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru în dosarul care vizează incendiul produs în a doua zi de Crăciun, în care opt oameni, între care trei minori, au murit carbonizaţi.

Totodată, rămăşiţele celei de a opta victime a incendiului de la Ferma Dacilor au fost identificate. Acestea aparţin fiului de 11 ani al lui Lucian Ene, apropiat al patronului pensiunii. Lucian Ene şi încă unul dintre fiii săi, au decedat şi ei în incendiu.

”Cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului au mai fost identificate mai multe fragmente osoase, şi cu privire la acestea fiind dispusă efectuarea unei expertize genetice judiciare, în prezent nefinalizată”, anunţau procurorii la sfârşitul anului trecut.

Vineri, a fost confirmată identitatea celei de a opta victime, Petru Ene, în vârstă de 11 ani, afirmă surse apropiate anchetei. Tatăl său, Lucian Ene, şi fratele Luca Ene, au murit şi ei în incendiu. Singurii membri ai familiei care au supravieţuit sunt mama şi Matei, fratele geamăn al lui Luca, ei suferind arsuri la nivelul feţei şi braţelor.

Incendiul de la Ferma Dacilor – Tribunalul Prahova a stabilit pentru 9 ianuarie termenul la care va fi judecată contestaţia la deciziile privind arestarea depuse Cornel Dinicu şi de doi administratori în fapt ai societăţii comerciale care deţinea pensiune

La puţin timp după incendiul de la pensiunea Ferma Dacilor din Tohani, Matei Ene a transmis un mesaj emoţionant pe reţelele de sociale: ”Mi-aş fi dat viaţa pentru voi”. ”Tata, ai fost eroul meu”, scrie băiatul, care lăsa de înţeles că a încercat să ia după el unul dintre fraţi, însă acesta nu l-a urmat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează