G4Media.ro

O anchetă într-un caz de terorism din Danemarca are „legături cu Hamas”…

Sursa foto: Unsplash/ Markus Winkler

O anchetă într-un caz de terorism din Danemarca are „legături cu Hamas” – procuror danez / Trei suspecți au fost arestați luna trecută

O anchetă care a dus la arestarea a trei suspecți în Danemarca luna trecută, suspectați de complot pentru a comite „un act de terorism”, a avut legături cu Hamas, afirmă un procuror danez, citat de The Guardian.

Procurorul a vorbit joi, în timpul unei audieri de custodie în fața unei curți de apel, despre acest caz care a fost învăluit în secret până acum, precizează AP, citând postul local de televiziune TV2. Procurorul Anders Larsson a declarat: „Ancheta a furnizat informații conform cărora, potrivit poliției, cazul are legături cu Hamas”. Larsson a spus că „această informație nu mai este necesar să fie ținută secretă”, dar nu a oferit alte detalii.

Poliția daneză a declarat că trei persoane au fost arestate în Danemarca, iar o a patra persoană a fost reținută în Olanda la 14 decembrie. Cazul a coincis cu o arestare în Olanda și mai multe în Germania a unor presupuși membri Hamas.

Anunțurile danez și german au fost emise separat. Nu a fost clar cum sau dacă arestările au avut legătură între ele și dacă au fost rezultatul unor acțiuni coordonate sau chiar al unei singure operațiuni care s-a extins pe întreg continentul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...