G4Media.ro

Data aderării Bulgariei la Schengen pentru frontierele terestre va fi negociată în…

Sursa foto: Facebook Mariya Gabriel

Data aderării Bulgariei la Schengen pentru frontierele terestre va fi negociată în 2024, spune vicepremierul bulgar

Data aderării Bulgariei la Schengen pentru frontierele terestre va fi negociată în 2024, a declarat vineri vicepremierul și ministrul de externe Maria Gabriel în timpul timpului afectat întrebărilor din Parlament, scrie agenția de presă BTA.

Acordul dintre membrii UE privind eliminarea controalelor la frontierele interne aeriene și maritime cu Bulgaria începând cu 31 martie 2024 include stabilirea unei date pentru eliminarea controalelor la frontierele terestre în 2024. Bulgaria va participa pe deplin la negocieri și va avea dreptul de vot, a explicat Maria Gabriel.

La 30 decembrie 2023, Consiliul UE a anunțat că statele membre ale UE au ajuns la un acord privind eliminarea controalelor la frontierele interne aeriene și maritime cu Bulgaria și România începând cu 31 martie 2024. Prin decizia sa, Consiliul s-a angajat să depună eforturi în vederea eliminării controalelor la frontierele terestre și în spațiul Schengen. O declarație trilaterală comună cu Austria a evidențiat angajamentele Bulgariei și României de a consolida funcționarea Schengen. Între timp, Comisia Europeană (CE) s-a angajat să sprijine Bulgaria și România în eforturile lor de a proteja frontierele externe ale UE. Bulgaria va primi un sprijin financiar semnificativ din partea Comisiei Europene, precum și asistență operațională și tehnică din partea Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex) pentru frontierele bulgaro-turcă și bulgaro-sârbă.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Din moment ce îndeplinim condițiile pentru aderarea la Spațiul de liberă circulație, nu înțeleg ce se negociază…Ce mai este de negociat?!