G4Media.ro

Biserica Ortodoxă Greacă va amâna botezul copiilor din cupluri homosexuale până când…

Sursa foto: Unsplash / Vincent Giersch

Biserica Ortodoxă Greacă va amâna botezul copiilor din cupluri homosexuale până când aceștia vor crește și vor decide dacă doresc botezul

Poziția Bisericii Ortodoxe din Grecia este categoric împotriva căsătoriei între persoanele de același sex și a fost comunicată după ședința Sfântului Sinod, fără a se ajunge însă la o ridicare a tonului între Stat și Biserică, transmite publicația Proto Thema, citată de Rador.

Șeful Bisericii Ortodoxe a Greciei, Arhiepiscopul Atenei Ieronim, a subliniat încă o dată diferența între cuplurile homosexuale și cele heterosexuale în timpul întâlnirii sale cu Arhiepiscopul Americii, Elpidofor. Întâlnirea dintre cei doi înalți ierarhi a durat patruzeci de minute, tema discuției fiind probleme de actualitate ale bisericii.

Preafericitul Ieronim a vorbit despre problema botezului copiilor din cuplurile homosexuale, spunând că Biserica va aștepta ca aceștia să crească, pentru ca ei să decidă singuri dacă vor sau nu să fie botezați. Răspunzând la o întrebare pe tema botezului, Preafericitul Ieronim a subliniat că „trebuie să revenim la tradiție. Dacă acum copiii sunt botezați la o vârstă fragedă, se întâmplă pentru că în cadrul Bisericii s-a creat sentimentul că un copil crește într-un mediu de principii creștine. Prin urmare, nu e nevoie de cateheză, pentru că ea a avut loc deja în mediul în care a crescut. Acum că lucrurile se schimbă, nu suntem împotriva copiilor. Îi iubim și ne pasă de copii mai mult decât oricine altcineva. Biserica va aștepta ca acești copii să ajungă la o anumită vârstă și când vor crește și vor dori să fie botezați, vor fi botezați”.

Ca răspuns la aceeași întrebare, Arhiepiscopul Americii, Elpidofor, a subliniat: „Sunt absolut de acord cu ceea ce a spus Preafericirea Sa. Pentru că citim aceeași Evanghelie, propovăduim aceeași Evanghelie și nu poate exista o părere diferită pe această temă”.  (Traducerea: Carolina Ciulu)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Masura buna dar trebuie extinsa la toti copiii, indiferent din ce cupluri provin.