G4Media.ro

Ciolacu anunță că PSD vrea să facă majorități locale cu UDMR în…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciolacu anunță că PSD vrea să facă majorități locale cu UDMR în Satu Mare după alegeri

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, în cadrul Conferinţei Judeţene a PSD Satu Mare, că formaţiunea sa intenţionează să câştige alegerile pentru primăria municipiului reşedinţă de judeţ şi a Consiliului Judeţean şi că mizează pe sprijinul local al UDMR pentru asigurarea majorităţii, potrivit Agerpres.

Satu Mare e unul dintre puținele județe în care PSD nu face majoritate în Consiliul Județean și Consiliul Local cu PNL, ci cu UDMR.

„Suntem onoraţi să continuăm această colaborare, dar suntem convinşi că nu o să vă supăraţi dacă o să câştigăm noi preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria (Satu Mare – n.r.), dar să continuăm să avem o majoritate. Suntem în anul 2024, nu mai putem compara mesajele şi România anilor ’90 – ’92 şi este evident. Aici convieţuim cu toţii împreună. Vorbim de fapt, şi cred că nimeni nu o să spună altceva, vorbim de fapt de români, români de etnii diferite – etnia maghiară, de etnie ucraineană, de etnie germană, care convieţuim în România. Eu cred că acest lucru este o binecuvântare, nu este un motiv de a ne certa şi de a găsi lucruri care ne despart”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a spus că anul 2024 va fi unul electoral şi că, aşa cum spuneau antevorbitorii săi de la UDMR, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, şi primarul municipiului, Gábor Kereskényi, se vor încerca dezbinări din toate părţile pentru a se obţine un număr limitat de voturi.

„Va fi un an electoral şi spuneaţi că se vor încerca dezbinări din toate părţile pentru a se obţine (…) un număr limitat de voturi. Fiindcă şi românii, şi maghiarii, şi ucrainenii, şi germanii serioşi, ştiu că acestea sunt provocări. Adevărat, noi suntem aleşi de Dumnezeu ca să construim, nu să dezbinăm”, a declarat Marcel Ciolacu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Hai cu ,, patrulaterul ”. pesede+paur+sos+iudemere.