Doar apă, ceai și cafea timp de 36 de ore pentru premierul britanic: Ce zic experții despre fastingul practicat săptămânal de Rishi Sunak
Perspectiva de a trece de ziua de luni fără a lua micul dejun, prânzul și cina este suficientă pentru a-i face pe cei mai mulți oameni să plângă. Dar nu și pentru Rishi Sunak, care face acest lucru în fiecare săptămână, în timp ce conduce țara – iar experții spun că acest lucru ar putea aduce beneficii, transmite The Guardian.
O sursă apropiată premierului a declarat pentru Sunday Times că Sunak a ținut un post de 36 de ore la începutul fiecărei săptămâni, consumând doar apă, ceai sau cafea neagră de la ora 17:00 duminică până la ora 5:00 marți dimineața.
În timp ce această practică ar putea suna ca tipul de regim extrem susținut de tehnicienii din Silicon Valley, Adam Collins, profesor asociat de nutriție la Universitatea din Surrey, a declarat că abordarea lui Sunak a fost, în esență, o versiune mai strictă a popularei diete 5:2, în care oamenii se limitează la 500-600 de calorii de două ori pe săptămână.
„Când adăugați [cele două zile] împreună, sunt cam 36 de ore”, a spus el.
Cu toate acestea, James Betts, profesor de fiziologie metabolică la Universitatea din Bath, a subliniat că o dietă cu restricții calorice nu a pus organismul într-o stare de fasting – spre deosebire de abordarea de 36 de ore a lui Sunak.
O astfel de abstinență înseamnă că organismul își epuizează rezervele normale de energie.
„În esență, ceea ce faceți este să schimbați organismul de la utilizarea carbohidraților fundamentali ca și combustibil la utilizarea grăsimilor ca și combustibil în acea perioadă de 36 de ore”, a spus Collins.
Collins a spus că propria sa cercetare, comparând persoanele care au făcut fasting timp de 36 de ore cu cele care au urmat o dietă cu restricții calorice pentru aceeași perioadă și cu cele care au mâncat normal, a găsit dovezi ale unui răspuns la doză. Cu alte cuvinte, cu cât fastingul este mai strict, cu atât mai mare este trecerea de la arderea carbohidraților la utilizarea grăsimilor – deși Collins a adăugat că acest lucru vine la pachet cu o intoleranță temporară mai mare la glucoză.
Un fasting precum cel pe care îl întreprinde Sunak, a remarcat el, ar putea aduce „flexibilitate metabolică” – capacitatea organismului de a trece de la un combustibil la altul. Acest lucru, a spus Collins, poate duce la „rezistență metabolică”, cu alte cuvinte la o mai bună capacitate de a face față presiunilor exercitate de dieta și stilul de viață modern – fie că este vorba de perioade de supraalimentare, inactivitate sau stres.
Există, de asemenea, dovezi că fastingul poate declanșa autofagia – un proces pe care Collins îl aseamănă cu curățenia de primăvară. „Celulele încep să descompună componentele celulare și apoi reciclează aceste componente pentru alte lucruri”, a spus el, adăugând că acest lucru ar putea ajuta la explicarea unora dintre beneficiile aparente ale postului pentru îmbătrânire și repararea ADN-ului.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii