G4Media.ro

Analiștii militari vorbesc despre „paradoxul escaladării” în Ucraina: Pierderile recente ale Kievului…

Sursa foto: Pixabay / ELG21

Analiștii militari vorbesc despre „paradoxul escaladării” în Ucraina: Pierderile recente ale Kievului de pe câmpul de luptă ar putea face războiul mult mai periculos pentru Rusia

Pierderile recente ale Ucrainei, după căderea orașului Avdiivka, ar putea determina aliații vestici să îi ofere Kievului orice are nevoie pentru a-i învinge pe ruși, iar analiștii descriu această situație ca fiind „paradoxul escaladării”, transmite CNBC.

Ucraina pare vulnerabilă în aceste momente pe câmpul de luptă, iar noul comandant al forțelor armate, generalul Oleksandr Sîrskîi, a declarat că situația este „tensionată” și „dificilă” pe front. Kievul se confruntă cu o criză acută de muniții, cauzată în principal de întârzierea unui pachet de asistență american în valoare de 60 de miliarde de dolari, blocat în Congresul de la Washington.

Totuși, avansurile Rusiei ar putea face războiul mai periculos pentru Moscova, deoarece aliații țării ar putea să îi ofere toate armele de care are nevoie pentru a obține victoria. Printre acestea se numără rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune și avioane militare moderne. Kievul vrea în mod special rachete germane Taurus, cu rază de acțiune de 500 de km. Cancelarul Olaf Scholz a spus că nu va permite livrarea acestor arme, deoarece pot lovi Moscova.

„Când una dintre părți are avantajul, riscul de escaladare compensatorie crește din partea părții care se află în retragere”, a scris Christopher Granville, managing director la divizia Global Political Research din cadrul companiei de consultanță TS Lombard.

Potrivit lui, „paradoxul escaladării” a fost evidențiat de afirmațiile recente ale președintelui francez Emmanuel Macron, care a sugerat că statele NATO ar putea trimite trupe terestre în Ucraina. Declarațiile acestuia l-au determinat pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, să amenințe din nou Vestul cu armele nucleare ale Rusiei.

Analiștii de la firma de consultanță Teneo cred că în spatele „zgomotului” provocat de afirmațiile lui Macron s-au făcut progrese în ceea ce privește susținerea Ucrainei.

„În acest context, decizia de a convoca o conferință despre Ucraina la Paris săptămâna aceasta și-a propus să ofere ghidare pentru diferitele inițiative de sprijin aflate în discuție, trimițând un mesaj Moscovei”, au scris analiștii Antonio Barroso și Carsten Nickel.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Da…clar. De aia se tot vb din ce in ce mai des despre intalnirea din Elvetia, unde vor merge toate tarile din Brics, G7, Ucraina etc. E clar ca lumina zilei, Europa are destule…dar nu trimite, nu forteaza nimic. Nimeni nu vrea WW3.

  2. Poza momentului este aceasta : sunt multe declaratii, multe luari de cuvant sobre dar putin ajunge concret ( in mod transparent ) pe front. Cu toate acestea, bratul aviatic al armatei ruse se atrofiaza pe zi ce trece dupa ce cel naval s-a ofilit de tot . Sunt multe perdele de fum si multe diversiuni si multe lucruri nu sunt ceea ce par ( in primul rand perceptia de slabiciune a Ucrainei ).

    • Poate chiar și percepția că Ucraina ar pierde teritoriu este greșită. Doar se retrage strategic înainte de a da lovitura de grație orcilor incompetenți.