G4Media.ro

Un nou local atrage atenția clienților să-și țină copiii ”tot timpul așezați…

sursa foto: Instagram/ Sera Eden

Un nou local atrage atenția clienților să-și țină copiii ”tot timpul așezați la masa lor”: După J’ai Bistrot, disputa s-a mutat în grădina Sera Eden din centrul Bucureștiului

Un nou local atrage atenția clienților să-și țină copiii ”tot timpul așezați la masa lor”: După J’ai Bistrot, disputa s-a mutat în grădina Sera Eden, de pe C.A. Rosetti nr. 37, în centrul Bucureștiului.

Patronii localului au afișat un mesaj în care clienții însoțiți de copii sunt rugați să-i monitorizeze ”tot timpul”, iar cei mici trebuie să ”rămână așezați la masă pe toată durata vizitei la restaurant”.

În mesaj se mai arată că ”alergarea între mese și în zona restaurantului prezintă un risc de rănire, inclusiv deplasări, căderi și ciocniri cu mobilierul sau alți clienți”.

Între altele este menționat și ”respectul pentru personal” și ”pentru alți oaspeți” care ar putea fi deranjați de copiii care le-ar putea ”perturba experiența culinară”.

Mesajul a fost semnalat pe rețelele de socializare de clienții restaurantului.

 

sera eden
sursa foto: Facebook/ Karin Ungureanu

În 9 iulie 2022, un mesaj similar publicat în social media de restaurantul J’ai Bistrot din Capitală (Calea Griviței, nr. 55) a stârnit reacții vehemente și o polemică ce a împărțit în două tabere opinia publică:

După valul de reacții, localul a revenit cu precizări referitoare la motivele din cauza cărora a decis să ceară părinților să-și supravegheze copiii pe toată durata șederii la restaurant, printre acestea fiind și plantele rupte, deranjul celorlalți clienți, conflicte și alte daune care ar fi fost provocate de cei mici:

”(…) Ce ne dorim este să respectăm cu toții, atât adulții, cât și copiii niște reguli de bun simț, așa încât vă rugăm:

  • să nu faceți gălăgie deranjantă -pentru alți clienți
  • să nu rupeți plantele și florile
  • să nu lăsați copiii să alerge, să sară pe mese, să înfunde cu pământ & pietriș toaletele și chiuvetele, să distrugă obiectele de decor sau alte bunuri
  • să vă supravegheați copiii și să aplanați eventualele conflicte în mod pașnic (…)”, au fost câteva dintre cerințele J’ai Bistrot în vara 2022.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

29 comentarii

  1. si foamea+ipocrizia!!!!. incerci sa faci educatie cuiva de peste 25ani (teoretic)? nu e mai simplu sa interzici accesul? cei deranjati de vanzoleala sigur nu mai vin.

  2. Nu inteleg de ce e asta o tire sau de ce ar trebui sa fie o dezbatere. Mi se pare de bun simt ca daca esti parinte si decizi sa vii cu copiii mici la restaurant, atunci e numai si numai responsabilitatea sa te asigur ca copiii tai nu ii deranjeaza pe ceilalti clienti ai restaurantului, nu deranjeaza personalul, nu tipa, nu fug si nu fac alte nazbatii.

    • Total de acord, dar daca as fi patron as organiza ceva pentru copii . Daca stii ca ai clienti care vin copii care deranjeaza fii putin „smart” ( 5 min inainte mai destept ) si amenajeaza ceva special pentru copii ca sa stea si parintii relaxati.

  3. multor părinți li se pare că dacă s-au reprodus au salvat ei toată rasa umană de la dispariție și orice moft le trebuie permis și totul le este datorat. Restaurantul nu este și nici nu ar trebui să fie un loc de joacă, te duci să mânânci și să bei un pahar liniștit cu prieteni / familie, nu să alerge și să urle în jurul tău plozii altora, să zboare obiecte / nisip pe deasupra meselor, să fie accesul blocat de cărucioare cât o mașină mică, etc. Sunt locuri dedicate acestor activități inclusiv localuri cu spații de joacă pentru copii, lăsați birtul adulților.

    • Subscriu!

    • Da, mai povestim după ce o să ai tu copii. Să recitești atunci ce-ai scris acum

    • @Midhu vrei sa iti faci poza in carciuma scumpa?? vrei sa ai o masa de afacere? vrei sa scapi de acasa cu colegii de munca? vrei sa faci copii altor id10ti ca model? tu esti ala care dupa ce faci poza la farfurie scuipi in ea>?

    • de acord. Iar ei daca au platit pentru o ciorba si o portie de cartofi prajiti nu inseamna ca au rezervat intreg restaurantul pentru ei si copiii lor…

  4. Cei deranjati de vanzoleala sa nu mai vina?! :)))))))))) ce ar fi sa se duca aia care fac vanzoleala la Mc sau in alte parti?

  5. exact asta e ideea domnilor. interzis accesul. nu facem educatie. eu nu mai trec prin carciuma daca imi feresc picioarele pe sub masa sa nu ii calc odrasla unuia care vrea sa faca poza in carciuma dar nu isi permite bona. patronul localului are de ales.
    @Sacal nu copii trebuie educati. anutul ala aberant nu e pentru copii. e pentru parinti. care nu mai pot fi educati. de tine carciumar. alegi segment de piata. cu copii sau fara.

  6. Sa angajeze animatori pentru copii si toti copiii vor „sta” la locul lor sau patronii de restaurante sa interzica familiile cu copii in restaurantele lor … daca pot .

    • Nu trebuie să interzică accesul familiior cu copii. Dar in cazul în care sunt clienți care deranjează alți clienți sau personalul pot fi obligați să părăsească incinta.

  7. Putin respect si pentru ceilalti clienti.

  8. Era mult mai civilizat să pună un afiș:Nu primim femei goale cu copii în brațe,că în filmele rusești,cu cowboy

    • adult only. au fost sterdse niste comentarii. se pare ca lumea vrea savaca poza la farfurie in lipsa de bani de bona

  9. cum se scrie mu mu la publiciate? au sters primele comentarii elocvente. serios aprindem o lumanare in piate de inviere?

  10. ca jurnalist 🙂 ar trebui sa stii ca urmarim banii. marcati publicitatea. marcati pr0stia

  11. imi scapa numele copiilor morti in accidente. poate nu aam memorie? universitatii de inviere pentru toti

  12. Cu asa părinți cum sunt ăștia din ziua de azi…care își lasă odraslele să facă ce le trece prin puțina minte primită de la părinții lor moderni”…e ceva normal să pună anunțuri, eu i am turnat suc de lămâie pe față unui puradel de ăsta lăsat să zburde pe la restaurant, și părinții nici nu au observat:))

    • tu erai parinte din ziua de ieri si animalul tau avea lesa? limita la mancare? pe cartela nu? de ce nu eviti? daca te vedeam ca dai cu castronul ne spalat pe maini in cap la copil…. ala era de spalat nu de baut. ia cu H2SO4 te cureti si tu si carciumarul care vrea liniste, dar nu interzice

    • sucul de lamaie in bol e de clatit degete murdre de peste. pentru idi0ti cre nu stiu sa manance peste

    • pestele puiul si puta mananca cu manuta

  13. chetie de educatie domle. nu pot sa pun poze dar poate jurnalistul sa ceara de la supraveghere. am fost cu 2 caini „periculosi”, 1 cane corso, 1 bull mastiff. pot sa ma plang ca nu au avut taacamuri? pe nimeni nu a deranjat. nici macar pe copii care se jucau cu cainii periculosi. la masa mea mea sau a parintilor de unde ii hraneau. nu stiu de ce se plang, ca la cum arata carcima e loc de joaca scump

  14. dar andreea ramane fara bani de invesigatii si ia publicitate facila

  15. @redacția G4media,
    De ce nu moderați comentariile, de exemplu să limitați numărul de postări al unui utilizator, să nu devină secțiunea comentarii locul de joacă al unora care nu au nimic de făcut ?
    La subiect, a procedat foarte corect Sera Eden, rar găsești o terasă civilizată, merită o vizită.

  16. Foarte bine. Ne-am cam saturat de „parenting-ul” modern al clasei corporatistilor romgleziti si de lipsa de educatie a clasei bombardierilor…ambii cred ca clasa lor este cea superioara si toti ceilalalti trebuie sa le suportam mofturile si fitele lor…