G4Media.ro

VIDEO Jurnaliștii prahoveni de la ziarul Incomod acuză că au fost sechestrați…

sursa foto: Captură video

VIDEO Jurnaliștii prahoveni de la ziarul Incomod acuză că au fost sechestrați într-un birou la lansarea candidaturii baronului PNL Iulian Dumitrescu, cercetat de DNA pentru luare de mită/ Dosar penal pentru privare de libertate

Ziarul prahovean Incomod a relatat vineri seară despre cum un jurnalist al publicației ar fi fost sechestrat alături de un reporter România TV într-un birou, la lansarea candidaturii baronului PNL Iulian Dumitrescu la șefia Consiliului Județean Prahova.
Incomod a publicat fotografia cu persoana care i-ar fi închis într-un birou și un video făcut în timp ce se aflau închiși într-o sală. A fost nevoie de intervenția Poliției pentru ca jurnaliștii să fie eliberați.

Evenimentul a avut loc în sala de 500 de locuri a Consiliului Judeţean Prahova, instituţie care funcţionează în Palatul Administrativ din centrul Ploieştiului.

  • „La data de 10 mai, în jurul orei 19,30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi de către o femeie, în calitate de jurnalist, cu privire la faptul că ar fi intrat în sediul unei instituţii publice din municipiul Ploieşti şi nu i s-ar mai fi permis să iasă din clădire. Din verificări, a reieşit faptul că în jurul orei 19,00, în contextul lansării candidaturii membrilor unui partid politic, aceasta ar fi pătruns în incinta instituţiei, ulterior având un conflict spontan cu agenţii de pază ai instituţiei. În urma acestui conflict, atât ei cât şi unui alt bărbat, având aceeaşi calitate, cu care aceasta se afla, le-ar fi fost încuiată uşa de acces de către agenţii de pază, nemaiputând să iasă din clădire”, a transmis Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, la solicitarea AGERPRES.

Agerpres mai notează că s-a întocmit dosar penal pentru lipsire de libertate, urmând ca cercetările să fie desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Și PSD Prahova a publicat, vineri seară, pe pagina de Facebook, un comunicat de presă conform căruia candidatul PNL la Consiliul Județean, Iulian Dumitrescu, ar fi sechestrat jurnaliști la lansarea candidaturii sale. Social-democrații au publicat și fotografii cu un bolid cu care Dumitrescu ar fi venit la eveniment și pe care l-ar fi parcat pe o stradă lăturalnică.
Pe paginile lui Iulian Dumitrescu sau PNL Prahova nu este nicio mențiune despre incidentul relatat de jurnaliști și social-democrați. Aceștia îl mai acuză și că ar fi încălcat condițiile controluli judiciar și la eveniment s-ar fi întâlnit cu persoane cu care nu ar fi avut voie să intre în contact. Iulian Dumitrescu este cercetat de DNA pentru corupție și, cu toate acestea, este susținut de PNL pentru un nou mandat la Consiliul Județean Prahova.

În legătură cu dosarul penal care îl vizează, Iulian Dumitrescu a declarat la finalul lui aprilie că are dreptul legal şi constituţional de a candida, colaborează cu instituţiile de cercetare penală, se consideră nevinovat şi aşteaptă o soluţie cât mai rapidă din partea Justiţiei.

  • „În legătură cu dosarul penal în care am fost implicat, vreau să le spun cetăţenilor clar: sunt nevinovat, am încredere în Justiție, știu că adevărul va ieşi la iveală şi că se va face dreptate”, a spus el.

Iulian Dumitrescu e urmărit penal sub control judiciar de DNA pentru că ar fi primit mită 16 milioane de lei din 47 milioane cerute pentru un contract din bani publici.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Politia doarme. DNA doarme. Oamenii dorm. Presedintele…doarme

  2. asta e justita PNL .. alesi cu precadere PSDisti .. ca na gasti … cand Stelian USR a vrut sa puna niste sefi curati si curajosi la parchete, a fost destituit, pe un fals motiv, si IMPARATUL a pus personaje dubioase, ca hosu, care au avut doar rolul sa inchida Dosarul 10 AUGUST , au schimbat sefi la DNA care au avut rezultate ca la Constanta, au atacat toti magistratii care au dat verdicte impotriva PSNDLUMDR … sunt curios cu procurorul asta de il ancheteaza pe baronul PNL ce se va intampla ..

  3. Mafia din PH e greu de ucis, pentru că nu se vrea!