G4Media.ro

Rectorul Marian Preda anunță că ar putea izbucni proteste pro-palestiniene și antisemite…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Rectorul Marian Preda anunță că ar putea izbucni proteste pro-palestiniene și antisemite și la Universitatea București

Rectorul Marian Preda a declarat, duminică seară, la Digi24, că ar putea izbucni proteste pro-palestiniene și antisemite și la Universitatea București pe care o conduce.

Acesta a făcut afirmația răspunzând unei întrebări a moderatoarei emisiunii despre posibilitatea izbucnirii de proteste și în universitățile din Capitală, după modelul celor care au provocat haos în campusurile universitare americane sau a celor din vestul Europei.

Rectorul Universității București a spus că există o oarecare mobilizare a studenților cu mesaje de tipul ”Studenți din toate universitățile, uniți-vă” care amintesc de mesajele comuniste („Proletari din toate țările, uniți-vă!”, una din cele mai cunoscute lozinici ale propagandei comuniste).

Protestele pro-palestiniene și antisemite au pornit în luna aprilie în campusurile universitare din SUA și în urmă cu o săptămână s-au extins și în campusurile europene.

Astfel de manifestații au avut loc în Universitatea Liberă din Berlin, Sciences Po din Paris, Universitatea din Lausanne, în campusuri din Geneva și Zurich, iar cea mai violentă intervenţie a poliţiei a avut loc în oraşul olandez Amsterdam, unde 125 de manifestanţi au fost reţinuţi după ce au refuzat să părăsească o tabără improvizată. Nici Belgia nu este ocolită de aceste acţiuni de protest, cele mai notabile având loc marţi la Universitatea din Gent şi la Universitatea Liberă din Bruxelles.

Studenţii protestează faţă de ofensiva militară lansată de armata israeliană în Fâşia Gaza după invazia brutală a teroriștilor Hamas din 7 octombrie, care a ucis 1.200 de persoane în Israel și s-a soldat cu sute de ostatici.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Domnule Marin Preda,știm scenariul,masină neagră,ochelari la ochi,la canal,în Delta la stuf;Nu e Marin Preda?este Marian Preda,mă scuzați.

  2. Fix ce ne lipsea! :))

  3. Au apus vremurile în care studenți ajungeau cei mai isteți și bine pregătiți tineri. Astăzi tot mediocrul își poate trece în palmares statutul de student, chiar dacă este analfabet funcțional sau scrie „miau” ca… pisica. Până la urmă, nu studenții sunt cei atrași în astfel de jocuri murdare, orchestrate cu multe milioane de ruble, ci o categorie anume dintre tinerii care, fără nicio valență de vreun fel, au găsit deschise porțile Universității București și au întrat. Nu mai contează că biletul a fost de câteva mii de lei/an universitar. Atât timp cât suma este echivalentă cu costurile unui weekend la Mamaia…
    Anul trecut, oprit fiind la un popas turistic pentru a servi masa, două chelnerițe – fete foarte tinere – discutau despre viitor. Se întrebau retoric dacă nu ar renta să se înscrie la o facultate că oricum nu trebuie să meargă la cursuri prea des și trec ușor examenele, cu condiția să plătească la timp taxele școlare.
    Nimic de comentat despre astfel de „studenți”, capacitatea lor de înțelegere a realității ce-i înconjoară sau predispoziția de a participa la tot felul de activități dirijate de Kremlin, pentru un voucher de intrare în club sau bani de o șaorma și o bere.

    • Da, cred că ai dreptate. În marile universități americane, dar nu numai, poliția intervine cu brutalitate pentru a reprima protestele studenților de acolo. Studenți care, pe lângă o foarte bună pregătire, au și CONȘTIINȚĂ. Chestii rare, care în spațiul mioritic sunt aproape necunoscute.