G4Media.ro

Fosta şefă a procurorilor botoşăneni ar putea ieși din închisoare după ce…

Sursa Foto: Realitateadorohoiana.ro

Fosta şefă a procurorilor botoşăneni ar putea ieși din închisoare după ce a executat 4 ani din pedeapsa de 6 ani și 10 luni /  Propunerea de liberare condiționată va fi analizată de Tribunalul Cluj

Raluca Stăncescu, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, se află în centrul atenției din nou, după ce Comisia de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Gherla a propus eliberarea sa înainte de termen, anunță Monitorul de Botoșani.

Condamnată la 6 ani și 10 luni de închisoare pentru o serie de infracțiuni, printre care șantaj, conflict de interese și divulgarea secretelor de serviciu, Stăncescu a simțit deja aerul libertății.

Asta după ce propunerea de eliberare condiționată a fost înaintată Judecătoriei Gherla, care a admis cererea pe 8 aprilie.

În schimb, cei care s-au opus au fost tocmai foştii colegi ai Ralucăi Stăncescu. Procurorii au contestat hotărârea, iar acum propunerea va fi reanalizată de Tribunalul Cluj. Prin urmare, momentul părăsirii închisorii a fost amânat.

Între timp, fostul magistrat a executat aproape patru ani de detenție.

Cazul Ralucăi Stăncescu a fost unul de mare interes public, cu multiple aspecte controversate și acuzații grave care au scos la lumină aspecte întunecate ale sistemului judiciar.

În octombrie 2017, Direcția Națională Anticorupție a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a Ralucăi Stăncescu, pe atunci prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani. Acuzațiile erau de șantaj, instigare la favorizarea făptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justiției, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și conflict de interese.

Stăncescu și fostul său iubit, Cătălin Stavără, au fost acuzați că au încercat să determine o persoană să-și cedeze dreptul de proprietate asupra a două imobile din Botoșani, în favoarea unei rude a lui Stavără. „Prin constrângerea psihică exercitată, inculpații Stăncescu Raluca și Stavără Cătălin au urmărit să-i inducă persoanei respective o stare de temere prin aceea că, dacă refuză, vor fi inițiate cercetări față de aceasta și față de membrii familiei acesteia pentru săvârșirea unor pretinse infracțiuni de evaziune fiscală și trafic de persoane”, invocau procurorii DNA.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Pare foarte valoroasă femeia. Când îi dau ăștia postul înapoi ? ca nu mai găsești azi oameni cu asemenea experiență 🙂

  2. Va fi reîncadrată în sistem și se va pensiona peste câțiva ani cu pensie nesimțită.