G4Media.ro

Zelenski semnează legea pentru recrutarea condamnaților în armată și mărește amenzile pentru…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Zelenski semnează legea pentru recrutarea condamnaților în armată și mărește amenzile pentru cei care se sustrag de la serviciul militar

Volodimir Zelenski a promulgat două acte legislative care ar putea fi esențiale în ceea ce privește serviciul militar, relatează Sky News.

În primul rând, președintele ucrainean a semnat în această după-amiază o lege care permite anumitor categorii de condamnați să servească în armată.

De asemenea, a semnat o lege separată care mărește amenzile pentru cei care nu respectă regulile de mobilizare a armatei.

Ucraina încearcă să acopere un deficit de personal despre care unii analiști militari spun că reprezintă cea mai mare provocare a Kievului în fața unui inamic mult mai mare.

Recrutarea de condamnați este de așteptat să sporească efectivele doar cu aproximativ câteva mii, dintr-un posibil grup de până la 20.000 de condamnați, a declarat la începutul acestei luni David Arakhamia, deputat de rang înalt.

Infractorii condamnați pentru infracțiuni grave au interdicție

Proiectul de lege nu ar permite persoanelor condamnate pentru cele mai grave infracțiuni să se înroleze, a declarat deputatul Oleksi Honcharenko.

Persoanele condamnate pentru uciderea cu premeditare a două sau mai multe persoane, viol, violență sexuală, infracțiuni împotriva securității naționale și încălcări grave ale corupției ar rămâne excluse.

„Nu este niciun secret că resursa de mobilizare a inamicului nostru este uriașă și, prin urmare, ar trebui să folosim toate oportunitățile disponibile pentru a riposta la agresiunea armată”, se arată într-o notă atașată la proiectul de lege.

„Unii dintre acești oameni sunt cetățeni motivați și patrioți care sunt gata să se răscumpere în fața societății pe câmpul de luptă”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Important e sa stie sa ii motiveze. Si sa primeasca bani. Au nevoie de bani sa întrețina totul. Europa sa le trimita cat pot.