G4Media.ro

Soția președintelui sirian Bashar al-Assad suferă de leucemie

Asma al-Assad, Facebook

Soția președintelui sirian Bashar al-Assad suferă de leucemie

Soția președintelui sirian Bashar al-Assad, Asma, care se recuperase după un cancer la sân, a fost diagnosticată cu leucemie, a anunțat marți președinția, într-un comunicat de presă, scrie Le Figaro.

„După ce a prezentat diverse simptome și semne clinice și în urma unei serii de examene medicale, prima doamnă, Asma al-Assad, a fost diagnosticată cu leucemie mieloidă acută”, a precizat președinția. Aceasta a adăugat că soția președintelui sirian, în vârstă de 48 de ani, va fi supusă unui tratament specializat. În august 2019, Asma, mamă a doi băieți și o fată, a anunțat că s-a vindecat de cancer la sân după un an de tratament.

Descrisă drept „Trandafirul deșertului” de revista americană Vogue înainte de izbucnirea războiului în Siria, în 2011, Asma al-Assad a fost apoi aspru criticată pentru tăcerea sa în fața represiunii sângeroase a manifestațiilor prodemocrație și apoi a rebeliunii.

Născută în Marea Britanie în 1975, Asma al-Assad a lucrat pentru JP Morgan la Londra înainte de căsătoria sa și a încercat să modernizeze imaginea președinției siriene. Ea a fondat organizația caritabilă Syria Trust for Development, cu sediul la Damasc, una dintre puținele organizații de acest tip autorizate să lucreze în zonele controlate de guvern. Peste o jumătate de milion de persoane au fost ucise de la revolta pașnică din 2011, care a degenerat în război civil și a divizat Siria.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Se pare ca Alah nu-i mai iubeste pe muslimani. Iran, Siria cine mai urmeaza?