G4Media.ro

Cum să slăbești rapid fără să te înfometezi

Sursa foto: Pixabay / stokpic

Cum să slăbești rapid fără să te înfometezi

Vine vara, anotimpul tricourilor albe, costumelor de baie și al betoanelor încinse. Șoc și groază! Pentru cei care au fost luați prin surprindere iar și au câteva kilograme în plus, iată câteva sfaturi despre cum puteți să slăbiți rapid fară să faceți prostii și fară să vă îmbolnăviți.

Să facem foamea ne pricepem cu toții. Să ne doară și să strângem din dinți, la fel. Hai să fim un pic mai deștepți anul ăsta și să nu ne mai înfometăm și să amenințăm cântarul. Iată câteva soluții:

Stai departe de cartofi, orez, paste, produse din faină de orice fel. Țtiu, te așteptai la asta. N-am ce să-ți fac. Ce e corect, e corect. Pentru că suntem adulți sedentari în cea mai mare parte a timpului, nu ne permitem să consumăm astfel de produse necesare atunci când te miști. Datul din degete la tastatură nu consumă prea multe calorii. Nici dacă ai două tastaturi nu te ajută.

Alege ca la fiecare masă principală să ai o sursă de proteină animală. De exemplu: dimineața – oua; la prânz – carne sau pește și seara – brânză. Ține lucrurile simplu ca să le poți urma câteva săptămâni. Dacă de carne sau peștele de la prânz nu o să-ți spun prea multe detalii, la brânză alege variantele mai puțin cremoase și colorate. Adică pe cele mai proaspete, mai cu zer, mai albe. Asta înseamnă că nu o să ai un aport prea mare de grăsimi. Brânzeturile fură mereu la calorii. Deși nu pare că sunt grase, majoritatea au 40-50% grăsime. Contează dacă mănânci 50 gr sau 200 gr din ele. Combină exemplele de mai sus cu legume. Nu întotdeauna cu cartofi.

Ai grijă să ai mereu în farfurie legume. De orice fel, de orice culoare. Cu cât mai colorat cu atât mai bine. Legumele sunt cei mai buni prieteni pe care îi avem atunci când vrem să slăbim. Și apa. Legumele au printre cele mai puține calorii pe care le pot avea alimentele. Cam de 10 ori mai puține decât ciocolata și alunele, de exemplu. Când simți nevoia să mănânci ceva, orice, un castron cu legumele proaspete, de sezon îți vor umple stomacul fără să ai grija îngrășatului. Dacă nu ai timp de gătit, le poți mânca așa crude.

Mănâncă în fiecare zi fructe. Hai că acum nu mai ai scuza că nu au gust. Au început să apară și fructele cu gust. O gustare de fructe zilnică o să-ți aducă energie (utilă atunci când mănânci mai puțin decât ai vrea), o să-ți satisfacă pofta de dulce (utilă atunci când poftești la ciocolată), îți aduce aport de fibre care combat constipația și te fac să te simți mai ușor. În plus, fructele nu necesităa gătit. Deci scuza că nu ai timp nu se aplică aici.

Bea apă. Sigur că nu vorbim de 5 litri de apă zilnic, ci de 2-3 litri de apă. Atunci când suntem ocupați sau în mișcare, uităm de acest simplu gest de a bea apă. Preferăm să bem țoață ziua 2-3 căni de cafea și câteva guri de apă. Că e un obicei sănătos nu ne mai îndoim. Începe să crești treptat cantitatea de apă băută. Nu sari brusc de la 1 cană de apă pe zi la 2 litri. Dacă la început o să ți se pară un gest forțat, în timp o să devină reflex. Ce mândru vei fi de tine atunci!

Fă mai multă mișcare decât până acum. De la nivelul la care ești acum, crește progresiv până la nivelul tău de confort și depășește-l puțin. Mai fă întotdeauna 50-100 de pasi de la nivelul la care ai zis că nu mai poți. Mușchii și caracterul tău vor deveni de otel. Dacă nu ai timp de mers la sală, mergi pe jos. Orice cifră apropiată de 10 mii de pași zilnici te scot din zona de sedentarism. Nu uita că nu mâncarea te îngrașă, ci excedentul de energie rămas între cât ai mâncat și băut și cât ai consumat. Nu cartofii prăjiți te îngrașă, ci statul pe canapea după ce îi mănânci.

Dacă nu vrei să-ți bati prea mult capul cu teoria mâncatului de slăbit, redu porțiile. Pur și simplu, nu schimba nimic la cum și ce mănânci, ci redu porțiile. Folosește aceleași farfurii, dar pune mai puțin în ele. O să vezi ce magie o să se întâmple cu tine în câteva zile.

Nu ocoli ciorbele. Ciorbele sunt modalități bune ca să te simți sătul fără să iei multe calorii la bord. Excelente modalități de hidratare și de a mânca legume.

În cele din urmă, vreau să îți mai las două idei: nu încerca această slăbire rapidă de prea multe ori. De fiecare dată când mergi pe drumul mai scurt este posibil să ai apoi mai mult de mers. Încearcă să fii cât mai consecvent în obiceiurile tale sănătoase și cu siguranță o să ai și rezultate mulțumitoare. A doua idee este că, dacă slăbești foarte rapid într-un timp scurt fară să intervii asupra meselor tale sau programului de mișcare, cel mai bine ar fi să faci o vizită și la medic pentru o discuție.

Notă: Tania Fântână este Nutritionist Dietetician la FantanadeSanatate.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...