G4Media.ro

Candidatul PSD la Primăria Techirghiol e un fost primar PNL condamnat cu…

sursa foto: Facebook/ Adrian Stan

Candidatul PSD la Primăria Techirghiol e un fost primar PNL condamnat cu executare pentru luare de mită / Adrian Stan a fost prins în flagrant de DNA

PSD l-a pus candidat la Primăria Techirghiol din județul Constanța pe Adrian Stan, fostul primar PNL al orașului, care în 2015 a plecat din funcție direct în arestul preventiv al DNA după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită.

Stan a fost condamnat definitiv, cu executare, în 2016 când a primit o pedeapsă de 2 ani și 8 luni de închisoare. Primarul a primit pedeapsa definitivă de la Curtea de Apel Constanța care i-a schimbat sentința inițială dată de Tribunalul Constanța din suspendare în executare.

Fostul liberal a fost prins de procurorii DNA într-o parcare, în 23 octombrie 2015, în timp ce primea 40.000 de lei de la un om de afaceri. Procurorii DNA au arătat cum primarul a cerut 4% din valoarea facturilor pe care societatea omului de afaceri le emitea pentru un contract de execuție la primărie. Astfel, primarul a pretins 40.000 de lei, respectiv 64.000 de lei din facturile de 1,1 milioane și 1,6 milioane de lei.

După executarea pedepsei, fostul primar a avut o perioadă de 2 ani de interzicere a unor drepturi, cum ar fi: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a fi primar. Adrian Stan a negat tot timpul că ar fi fost vinovat și nu a recunoscut acuzațiile procurorilor. El a fost eliberat condiționat în 2018 și, ulterior, reabilitat conform legii.

În 2023, Adrian Stan și Felix Stroe, președintele PSD Constanța, apăreau în spațiul public anunțând că fostul liberal va fi candidatul social-democraților la alegerile locale din 2024.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Din pușcărie direct la Primarie, marcă înregistrată ○♤♡◇♧ Piedone

  2. Va fi votat cu trei mâini de constănțeni.

  3. Acum nu mai are cine să-l prindă, mult succes!