G4Media.ro

Ministrul israelian de externe ironizează Spania: „Pedro Sánchez, Hamas vă mulțumește pentru…

Sursa Foto: X

Ministrul israelian de externe ironizează Spania: „Pedro Sánchez, Hamas vă mulțumește pentru serviciile oferite” / A postat un clip cu doi dansatori în pași de flamenco intercalați cu pașii atacului din 7 octombrie  / Spania ar urma să recunoască azi oficial statul Palestina

„Pedro Sánchez, Hamas vă mulțumește pentru serviciile dumneavoastră”. Ministrul israelian de externe, Israel Katz, a postat un videoclip pe X cu doi dansatori care dansează în pași de flamenco, intercalate cu pașii dramatici ai atacului din 7 octombrie. Subtitlu: «Gracias, España», relatează Corriere della Sera, citată de Rador Radio România.

Un atac clar la decizia Spaniei de a recunoaște statul Palestina, care va fi ratificată pe 28 mai (cum vor face și Irlanda și Norvegia, destinatare ale unor videoclipuri similare, postate în ultimele zile).

Guvernul spaniol s-a înfuriat. Este „provocator și execrabil” – a comentat ministrul spaniol de externe, José Manuel Albares. Nu ne vom lăsa intimidați de nimeni cu privire la decizia noastră de a recunoaște statul Palestina, și nici nu vom cădea în provocări”.

Albares a criticat, de asemenea, folosirea „ofensivă” a „unuia dintre cele mai mari simboluri ale culturii spaniole, flamenco”. Cât despre declarația ministrului apărării, Margarita Robles, potrivit căreia în Gaza are loc „un genocid autentic”, pentru Albares colega sa de Guvern și-a exprimat „o părere” despre o situație pe care justiția internațională o „examinează”.

Sursa: Corriere della Sera/ Rador Radio România/ Traducerea: Oana Avram

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...