G4Media.ro

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, face aluzie la introducerea unui plafon de zile…

Foto: Facebook Kyriakos Mitsotakis

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, face aluzie la introducerea unui plafon de zile de închiriere pentru proprietățile Airbnb

Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a indicat posibile măsuri de înăsprire a reglementărilor privind închirierile pe termen scurt, inclusiv luarea în considerare a unui plafon de zile de închiriere, relatează Reuters.

„Am aplicat deja restricții și cerințe pentru cei care folosesc Airbnb în scopuri comerciale. În plus, vom discuta despre durata adecvată pentru închirierea pe termen scurt a proprietăților”, a declarat Mitsotakis în timpul unui interviu acordat miercuri canalului Action24.

Creșterea explozivă a închirierilor Airbnb a redus disponibilitatea locuințelor pentru închirieri stabile pe termen lung, exacerbând creșterea prețurilor la chirii și a prețurilor proprietăților. Duminică, guvernul a anunțat că intenționează să ia în considerare stimulente fiscale care să favorizeze închirierile pe termen lung și sancțiuni mai stricte pentru nerespectarea legii.

Aceste schimbări urmează să fie puse în aplicare în toamnă. Datele colectate în acest sezon turistic de vară vor evalua impactul reglementărilor de la 1 ianuarie, care au clasificat închirierile de proprietăți multiple ca activitate comercială, necesitând taxe și TVA corespunzătoare.

Potrivit datelor furnizate de Banca Națională a Greciei, în 2023 țara a fost vizitată de 32,7 milioane de turiști, care au adus venituri de 20,4 miliarde de euro. În această perioadă au fost active 14.000 de unități de închiriere pe termen scurt, față de 18.000 de camere de hotel.

În timpul interviului de miercuri, prim-ministrul Mitsotakis a abordat, de asemenea, eforturile de a obține resurse suplimentare pentru a extinde programul „Casa mea”, care oferă împrumuturi cu dobândă redusă pentru persoanele și cuplurile tinere.

Premierul Mitsotakis a menționat că mai multe detalii vor fi dezvăluite în cadrul viitorului Târg Internațional de la Salonic, care va avea loc în septembrie. Premierul Mitsotakis, care este și lider al partidului de guvernământ Noua Democrație, se află în plină ampanie electorală pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Trăiască socialismul….