G4Media.ro

Vaticanul se pronunță împotriva folosirii de către Ucraina pe teritoriul Rusiei a…

Sursa foto: Sergey SHESTAK / AFP

Vaticanul se pronunță împotriva folosirii de către Ucraina pe teritoriul Rusiei a armelor livrate de NATO / Ar duce la o ”escaladare incontrolabilă”

Autorizarea folosirii de către Ucraina pe teritoriul Rusiei a armelor livrate de NATO ar declanşa o „escaladare incontrolabilă” a conflictului, a atenţionat joi secretarul de stat al Papei Francisc, cardinalul Pietro Parolin, transmite ANSA, citată de Agerpres.

„Cred că această posibilitate trebuie să-i îngrijoreze pe toţi cei care ţin la soarta lumii”, a declarat cardinalul.

„Acest lucru poate declanşa o escaladare pe care nimeni nu o va mai putea controla. Este o perspectivă foarte neliniştitoare”, a insistat Parolin.

Secretarul de stat de la Vatican a făcut aceste remarci în contextul în care joi secretarul general al NATO a spus din nou că statele aliate Ucrainei trebuie să-i permită acesteia să lovească teritoriul rus cu armele pe care i le furnizează, la aproape o săptămână după ce apelul său similar în acest sens a provocat agitaţie în statele membre ale Alianţei.

„Cred că a sosit momentul să reconsiderăm unele restricţii pentru a le permite ucrainenilor să se apere cu adevărat”, având în vedere luptele recente pe frontul ucrainean, a spus Stoltenberg la Praga înaintea unei reuniuni informale a miniştrilor de externe din statele NATO.

Mai multe state membre ale NATO au anunţat deja oficial că acceptă cererea lui Stoltenberg, printre acestea numărându-se Regatul Unit, Franţa, Polonia, Republica Cehă, Olanda, Estonia, Letonia, Danemarca şi Norvegia. Altele sunt însă mai reticente, temându-se de un conflict direct cu Rusia.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Dacar escalada… Ar fi super mega nasol. Tocmai de aia vor sa fie toate de acord sau nu, altfel in caz ca Rusia o sa atace inapoi…. O sa fie activat articolul 5 sau o sa se arubce vina una asupra celorlalti. Cat de curand ar trb sa apara si pe g4 un articol in care Zelensky il critica pe Biden si critica America. Trb se impute grav…

    • Probabil anumite persoane asta isj doresc… Escaladare pana la clipa in care vor trimite personal soldati in Ucraina. Sau… Chiar nu cred ca nebunul ala ar raspunde cu rachete asupra oraselor lor.

  2. Din declarația Papei lipsește solicitarea ca Rusia să nu folosească armament din Coreea de Nord și din Iran pentru a ataca Ucraina; că-i vorba și despre teritoriul ei, este de la sine-înțeles.

  3. Vaticanul nu era cumva cu biserica si religia? Ce treaba au ei sa se bage in razboaie? S-au mai bagat in trecut si a dus totul la nenorociri de neimaginat. De ce nu spune si de Rusia sa nu mai bombardeze civili si sa nu mai foloseasca arme si munitie de la ceilalti dictatori….de fap lui Putin putin ii pasa de Vatican si de zic unii si altii

  4. Parinte, mai bine roaga-te pentru sufletele celor pieriti pe front si lasa opiniile despre razboi.

  5. Sa inteleg ca inversa nu e valabila. Adica Rusia sa traga din Urali in Ucraina, nu?