G4Media.ro

Bandă de hoți români au furat haine de peste un milion de…

Sursa foto: Pixabay

Bandă de hoți români au furat haine de peste un milion de euro din mai multe magazine și fabrici din Italia / O parte dintre ei au reușit să se întoarcă în țară, iar Italia cere ajutorul autorităților române pentru a-i prinde

Șapte persoane în închisoare, iar prejudiciul este estimat la peste un milion de euro. 300.000 de euro au fost recuperați în urma anchetei

Carabinierii au reușit reținerea a șapte români dintr-o bandă mai mare de spărgători care au reușit să fure din magazine și fabrici de confecții din nordul Italiei haine de peste un milion de euro, relatează La Nuova.

Cinci dintre ei ar fi reușit să fugă în România, iar autoritățile italiene le-au contactat pe cele românești pentru a-i aresta.

Anchetatorii au în acest moment certitudinea că au descoperit o bandă de cetățeni români care ar fi pus la cale 23 de furturi asupra a numeroase firme de confecții din nord-estul țării, cauzându-le o pagubă de milioane de euro, scriu jurnaliștii italieni.

Prin împuternicirea Parchetului din Veneția, în primele ore ale dimineții de joi, 30 mai, în Veneto, Lombardia și România, carabinierii din cadrul Nucleului de Investigații al Comandamentului Provincial din Veneția, sprijiniți de carabinierii competenți teritorial și de autoritățile polițienești românești au activat prin intermediul Serviciului de Cooperare Internațională, au pus în aplicare ordonanțele de arestare preventivă în penitenciar, emise de către tribunalele magistraților din Veneția și Mantova, împotriva a 7 suspecți de origine română, considerați responsabili, din diferite motive și în complicitate, de furturi în formă agravată comise în dauna mai multor societăți comerciale din nord-estul țării.

Ancheta a adunat informații potrivit cărora între februarie și noiembrie 2022, românii ar fi comis în provinciile din Veneția, Padova, Vicenza, Vicenza, Cremona, Mantova, Bergamo și Reggio Emilia, 23 de jafuri, dintre care o tentativă de jaf, în diferite depozite și magazine aparținând unor societăți comerciale care operează în principal în domeniul vânzării de haine și accesorii de firmă, provocând un prejudiciu estimat la 1.130.000 de euro.

În urma investigației, bunuri în valoare de 300.000 EUR au fost returnate prorpietarilor. După ultimul jaf, cei cinci suspecți se întorseseră în țara de origine și, prin urmare, a fost necesar să se solicite cooperarea autorităților române pentru capturarea lor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Cum sa-i prinda autoritatile romane? Asa cum autoritatile italiene se chineuie sa extradeze infractori condamnati de justitia romana?!?

  2. Dacă autoritățile noastre n-ar fi de fapt o bandă de h ți mari ar trebui să protejeze banda de hoți mici și să condiționeze extrădarea de extrădarea hoților mari din Italia. Dar cum hoții mari din Italia sunt mâna in mâna cu h ții mari din România (statul), sigur extrădarea micilor hoți către Italia va decurge șnur!