G4Media.ro

VIDEO Trei tineri, luați de ape în Italia / Nu se cunoaște…

Sursa foto: Captură video

VIDEO Trei tineri, luați de ape în Italia / Nu se cunoaște identitatea lor, însă au ajuns în zonă cu o mașină cu numere românești / Mai multe elicoptere îi caută

Trei tineri au fost luați de un torent vineri pe râul Natisone din localitatea Premariacco, provincia Udine, anunță Rai News. Cei trei au dispărut luați de ape după ce au ratat prinderea unei corzi lansate de pompieri. Identitatea lor a fost dezvăluită ulterior de autorități – e vorba de două fete și un băiat, toți trei de origine română.

Un trecător i-a observat și a dat alarma, iar numeroase alte persoane s-au oprit pe pod și au asistat neputincioase la scena dramatică în care cei trei, depășiți de curent, și-au dat drumul în încercarea de a se agăța de frânghia întinsă de pompieri, dar au ratat prinderea.

În zona în care cei trei tineri au fost luați de valuri, există o interdicție de a face baie, deoarece există pericolul de înec. Peste tot în zonă sunt afișate panouri.

Principalele riscuri sunt legate tocmai de crețterile bruște ale debitului râului și de faptul că, imediat după un pod, cursul de apă traversează defileuri foarte abrupte, unde viteza curentului crește brusc.

În Friuli Venezia Giulia, o alertă galbenă emisă de Protecția Civilă este în vigoare pentru întreaga zi din cauza ploilor abundente și a pericolului de inundații.

Grupul era format din trei tineri, un băiat și două fete cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani. Mașina lor, cu numere de înmatriculare românești, a fost găsită parcată în Premariacco.

Imediat au fost lansate căutări, dar când pompierii au ajuns la fața locului cu un elicopter, nu au văzut pe nimeni: nivelul apei râului Natisone a crescut în câteva minute, iar cei trei băieți au fost luați de curent.

Tinerii, care nu bănuiau pericolul, au fost surprinși și, pe măsură ce apa le ajungea treptat la glezne și apoi la genunchi, s-au îmbrățișat, încercând în acest fel să-și formeze o apărare mai puternică împotriva violenței apelor.

Dar curentul a devenit din ce în ce mai puternic și îmbrățișarea nu a mai ținut: au ajuns în râul Natisone, iar cei trei au fost târâți în diferite direcții.

În același timp, pompierii de pe vârful unui pod, la câteva zeci de metri înălțime, au amplasat un camion macara. De aici, o scară a fost întinsă deasupra Natisonului, iar unii dintre pompieri au aruncat frânghii de care ei s-ar fi putut agăța. Curentul i-a târât pe cei trei și niciunul dintre ei nu a reușit să se agațe de frânghie. Prin urmare, căutările s-au mutat în direcția curentului.

Două elicoptere participă la căutări între Premariacco și Manzano. Potrivit primarului din Premariacco, Michele De Sabata, care se află la fața locului, a fost activat și un echipaj cu o barcă a pompierilor, care încearcă să urce râul dinspre Orsaria, operațiune îngreunată de debitul în creștere al cursului de apă.

Râul s-a umflat după ploile abundente din timpul nopții și dimineții.

„Se caută trei persoane, un bărbat și două fete, în râul Natisone. Au rămas blocate în urma inundațiilor. Mașina oprită în Premariacco are numere de înmatriculare românești, în acest moment două elicoptere se află pe râu între Premariacco și Manzano, unul al pompierilor cu scafandri și elicopterul 118 care așteaptă la Casali Potocco. În acest moment a sosit și o barcă a pompierilor care va încerca să urce pe râu de la Orsaria, din păcate râul este în creștere”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...