G4Media.ro

Călătorii departe de turismul de masă: Italia deschide „Cammino Retico”, un nou…

Sursa foto: Unsplash / Stefano Bazzoli

Călătorii departe de turismul de masă: Italia deschide „Cammino Retico”, un nou traseu de drumeție de 7 zile prin munții Dolomiți

Un nou traseu de drumeție care trece prin peisajul sălbatic și bogat în natură al munților Dolomiți din Italia tocmai a fost deschis, informează Euronews.com.

Cammino Retico poartă numele străvechii populații Raeti, care a trăit acolo în perioada preromană.

Acesta leagă diverse sate izolate între regiunile Veneto și Trentino.

Traseul circular are o lungime de 170 de kilometri și poate fi parcurs în șapte zile.

Acesta speră să aducă un turism lent și durabil în unele dintre teritoriile mai puțin cunoscute ale Italiei, care riscă să se depopuleze, permițând în același timp vizitatorilor să exploreze o parte neaglomerată și „necontaminată” a țării.

Drumeție prin șapte sate în șapte zile

Organizat de asociația socială Carpe Diem, Cammino Retico începe și se termină în Aune di Sovramonte, în apropiere de orașul Belluno.

Traseul trece prin 10 comune din zona Tesino și Feltrino.

În fiecare noapte, călătorii se pot caza într-o comunitate montană, inclusiv în orașul fortificat Feltre și în satul Arsiè, situat pe malul lacului. Există deja 50 de opțiuni de cazare de-a lungul traseului.

Traseul urmează alte rute premarcate, inclusiv străvechea Claudia Augusta și trasee trasate de Clubul Alpino (CAI) din Italia.

Descoperiți Italia departe de turismul de masă

Altitudinea de-a lungul Cammino Retico variază între 400 și 1.450 de metri deasupra nivelului mării, pe măsură ce traseul duce printre vârfuri calcaroase sălbatice, văi luxuriante și maluri de lacuri.

„Este o șansă pentru turiști de a descoperi cultura și tradițiile acestor zone rurale necontaminate”, spune Francesco De Bortoli de la asociația Carpe Diem. „Iar mersul pe jos este cel mai bun mod de a face acest lucru.”

De-a lungul drumului, există diverse situri de interes istoric. Drumeții se pot opri la Monte Avena, unde au fost descoperite urme de populații de Neanderthal.

Traseul trece pe lângă Sanctuarul Sfinților Vittore și Corona din secolul al XII-lea, bogat în fresce, și pe lângă eleganta Villa delle Centenere din secolul al XVII-lea. Plimbătorii se pot opri la fabrica de bere Pedavena și la muzeul bicicletelor din Cesiomaggiore.

Din 2025, va fi amenajat un traseu dublu pentru bicicliști.

Inspirându-se din popularul Camino de Santiago, asociația Carpe Diem spune că va introduce un pașaport de călător și o diplomă pentru cei care vor finaliza circuitul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Ce bine suna!