G4Media.ro

Episcopia Hușilor a inaugurat al treilea cămin pentru bătrâni

Foto: Episcopia Hușilor

Episcopia Hușilor a inaugurat al treilea cămin pentru bătrâni

Căminul pentru persoane vârstnice „Sfântul Proroc Daniel” din localitatea Rășcani, comuna Șuletea, parte a Așezămintelor Asociației „Filantropia Ortodoxă” a Episcopiei Hușilor a fost inaugurat vineri în prezența Episcopului Ignatie, anunță agenția Basilica.

Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși are aproape 500 de bătrâni pe care-i ajută zilnic, îi îngrijește la domiciliu, și copiii care se adaugă din centrele de zi sau cele cultural-sociale. De altfel, Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși a fost desemnată Instituția anului 2023 la Gala Asistenței Sociale din România.

Căminul pentru persoane vârstnice „Sfântul Proroc Daniel” Rășcani este al treilea cămin pentru bătrâni al Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, alături de Căminul pentru persoane vârstnice „Sfântul Gheorghe” din Gugești, comuna Boțești, și de Căminul „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica” din Vutcani.

Este situat într-un areal în care nu se mai regăsește un astfel serviciu social, deși nevoile constatate în comunitate sunt foarte mari. Căminul poate găzdui 22 de beneficiari. În cadrul lui funcționează deja o cantină socială, implementată prin Programul Național de Interes pentru dezvoltarea Serviciilor Sociale pentru persoanele vârstnice, de care beneficiază 50 de persoane din comuna Șuletea.

Facilitățile includ supraveghere constantă, mese zilnice, supraveghere medicală, administrarea tratamentului, transport către unitățile medicale, kinetoterapie și consiliere spirituală, psihologică și socială.

Asociația Filantropia Ortodoxă Huși deține cinci așezăminte sociale cu servicii licențiate:

Așezământul Social „Sfântul Stelian” Boțești, cu un serviciu de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice și un centru de zi pentru copii;
Așezământul Social „Sfântul Ierarh Nicolae” Fălciu, cu un centru de zi pentru copii și un serviciu de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice;
Așezământul Social „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv” Bârlad, cu un centru de zi pentru copii;
Așezământul Social „Sfântul Gheorghe” Ghermănești, cu un centru de zi pentru copii și un serviciu de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice;
Așezământul Social „Sfânta Muceniță Chiriachi” Huși, cu un serviciu de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Asta e advertorial sa mai spele imaginea lor? Nu acolo se întâmplau niste chestii kinky?

  2. Ne cam luați de pr0şti 🙂