G4Media.ro

Pierderile de trupe rusești au atins un nivel record în luna mai,…

Sursa foto: Anatolii STEPANOV / AFP

Pierderile de trupe rusești au atins un nivel record în luna mai, susține Ucraina

Pierderile de trupe rusești în luna mai s-au ridicat la 38.940, cel mai mare număr lunar de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, a declarat Ministerul ucrainean al Apărării la 1 iunie, citat de Kyiv Independent. Pierderile majore – care includ morți și răniți – vine pe fondul ofensivei lansate de armata rusă în ultimele trei luni.

Recordul anterior, de 29.970, a fost stabilit în luna decembrie a anului trecut, când forțele rusești au pierdut un număr uriaș de militari în timpul bătăliei pentru orașul Avdiivka din estul regiunii Donețk.

Ministerul Apărării din Ucraina clasifică pierderile ca incluzând pe cei care sunt uciși, răniți, dispăruți sau capturați.

Deși cifrele Ucrainei nu au fost verificate în mod independent, ele sunt în concordanță cu estimările occidentale privind pierderile rusești.

Luna trecută, Ucraina a declarat că pierderile totale ale Rusiei au depășit pragul de 500.000.

Leo Docherty, ministrul de stat britanic pentru forțele armate, a declarat la sfârșitul lunii aprilie că Marea Britanie estimează că pierderile rusești sunt de peste 450.000. „Estimăm că aproximativ 450.000 de militari ruși au fost uciși sau răniți, iar alte zeci de mii au dezertat deja de la începutul conflictului”, a declarat Docherty în parlament.

O estimare americană raportată la 12 decembrie a estimat numărul total la 315.000. În aceeași zi, cifra ucraineană era de 340.650.

Un raport din 31 mai al Serviciului britanic de informații pentru apărare a declarat că pierderile raportate au fost în medie de 1.200 pe zi în luna mai, „cele mai mari raportate de la începutul războiului”.

Ministerul ucrainean al Apărării a susținut, de asemenea, un număr record de 1.160 de sisteme de artilerie rusești distruse în luna mai.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează