G4Media.ro

Rusia amenință că îl va acuza pe marele maestru de șah Kasparov…

Photo by SAUL LOEB / AFP

Rusia amenință că îl va acuza pe marele maestru de șah Kasparov în baza legii „agentului străin”, pentru că ar conduce o „societate teroristă”

Fostul campion mondial de șah Garry Kasparov ar putea fi inculpat de autoritățile ruse pentru încălcarea legii Kremlinului privind „agenții străini”, a anunțat duminică agenția de presă TASS, conform Politico.

„Există toate motivele pentru a-l urmări în justiție pe Kasparov”, au declarat oficiali ruși din domeniul aplicării legii pentru agenția de presă de stat , fără a oferi mai multe detalii. Aceștia au adăugat că opozantul Kremlinului stabilit în SUA ar putea fi condamnat la doi ani de închisoare.

Kasparov a fost „arestat în absență” în aprilie, alături de un activist de mediu, un fost membru al Dumei ruse și de cofondatorul unui ONG anti-Kremlin, potrivit TASS. Cei patru au fost acuzați că „au condus o societate teroristă, au finanțat activități teroriste și le-au justificat public”, arată TASS.

Legea privind agenții străini obligă orice persoană identificată ca având sprijin sau influență străină să se înregistreze la Ministerul Justiției și să se declare agent străin, fiind supusă unei birocrații grele și supravegherii de stat.

Marele maestru de șah se află pe această listă din mai 2022, după ce a co-fondat Comitetul anti-război din Rusia. Organizație de exilați politici, comitetul face apel la „adevărații patrioți ruși” să „lupte împotriva dictaturii agresive a lui Vladimir Putin” și a cerut ca oficialii Kremlinului să fie judecați ca „criminali de război”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...