G4Media.ro

Beijingul acuză Londra de spionaj prin intermediul a doi oficiali chinezi

Foto: Wikipedia

Beijingul acuză Londra de spionaj prin intermediul a doi oficiali chinezi

China a acuzat luni serviciile de informații britanice că a folosit doi oficiali chinezi ca spioni pentru guvernul britanic, transmite agenția Reuters.

Într-o declarație, Ministerul chinez al Securității a precizat că ancheta asupra celor doi oficiali – un cuplu căsătorit – continuă, fără a preciza în ce departament sau departamente au fost angajați.

Beijingul și Londra se acuză reciproc de luni de zile de acte de spionaj care pun în pericol securitatea lor națională.

În ianuarie, autoritățile chineze au făcut public un caz în care Serviciul britanic de informații externe (MI6) ar fi folosit un cetățean străin pentru a culege secrete și informații în China.

În aprilie, Marea Britanie a acuzat două persoane că au furnizat Chinei informații sensibile. De asemenea, luna trecută a acuzat trei persoane pentru că ar fi sprijinit activitățile Serviciului de informații externe din Hong Kong pe teritoriul britanic.

În declarația publicată luni, Ministerul chinez al Securității a precizat că unul dintre cei doi presupuși spioni, numit doar Wang, a studiat în Marea Britanie în 2015, perioadă în care a fost invitat la cine și vizite care ar fi fost organizate de MI6.

Potrivit ministerului, motivele sale au fost în principal financiare. I s-au oferit misiuni de consultanță, înainte ca membrii MI6 să-i ofere șansa de a servi guvernul britanic, cu o remunerație și mai mare în schimb, a precizat ministerul.

Acest bărbat și-a convins apoi soția să devină și ea spion pentru serviciile de informații britanice, potrivit comunicatului citat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...