G4Media.ro

Sally Buzbee demisionează din funcția de redactor-șef al prestigiosului cotidian american The…

Sally Buzbee demisionează din funcția de redactor-șef al prestigiosului cotidian american The Washington Post

Redactorul-șef al Washington Post, Sally Buzbee, a demisionat, a anunțat duminică seara directorul prestigiosului cotidian american. Sally Buzbee, o jurnalistă cu vechime la agenția americană de presă Associated Press, devenise prima femeie care ocupă această funcție de la înființarea ziarului, în 1877, scrie Le Figaro.

Matt Murray, fost redactor-șef al Wall Street Journal și fost director general al Dow Jones, va prelua această funcție până la alegerile prezidențiale americane din noiembrie, potrivit președintelui și directorului general al Post, William Lewis. Nu a fost oferit niciun motiv pentru plecarea lui Sally Buzbee. Într-un e-mail adresat personalului, William Lewis a anunțat, de asemenea, dorința sa de a lansa în acest an „o nouă divizie”, separată de redacția istorică și dedicată „jurnalismului de serviciu și (jurnalismului) pe rețelele sociale”, care va utiliza inteligența artificială (AI).

Pierderi grele

Matt Murray se va ocupa de această nouă entitate după alegeri, potrivit lui William Lewis, în timp ce „domeniile principale de acoperire”, cum ar fi politica, economia și reportajele, vor fi conduse de Robert Winnett, care a făcut carieră la Telegraph Media Group, proprietarul influentului cotidian conservator britanic The Telegraph. Această remaniere la conducerea ziarului din capitala țării este „cea mai importantă mișcare” a lui William Lewis de la preluarea funcției de director general în ianuarie, potrivit Washington Post.

William Lewis a recunoscut recent că ziarul a înregistrat pierderi grele de aproximativ 77 de milioane de dolari (71 de milioane de euro) în 2023. Pentru a reduce costurile, un plan de disponibilizare voluntară a fost propus sutelor de angajați la sfârșitul anului 2023.

Potrivit Washington Post, în ultimele luni, William Lewis a angajat mai mulți dintre foștii săi colegi de la Dow Jones pentru posturi cheie. Acționarul majoritar al Dow Jones și The Wall Street Journal este magnatul media Rupert Murdoch, a cărui familie controlează Fox Corporation, compania-mamă a postului de televiziune conservator preferat al americanilor, Fox News.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...