G4Media.ro

Bundeswehr: Sistemele de apărare antiaeriană Patriot transferate de Germania ar putea fi…

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Bundeswehr: Sistemele de apărare antiaeriană Patriot transferate de Germania ar putea fi folosite împotriva avioanelor care survolează teritoriul rusesc

Generalul-maior Christian Freuding, șeful centrului de situație pentru Ucraina din cadrul Bundeswehr, a afirmat, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune ARD, că forțele armate ucrainene pot doborî teoretic avioanele rusești deasupra teritoriului rusesc cu ajutorul sistemelor de apărare antiaeriană Patriot, care le-au fost transferate de Germania, scrie BBC.

„Este foarte posibil ca sistemele Patriot să fie folosite acum și în zona Harkov și deasupra Rusiei”, a declarat Christian Freuding.

Acesta a subliniat însă că sistemele Patriot trebuie utilizate în cadrul dreptului internațional. “Avem o mare încredere că ucrainenii nu numai că vor adera la acest lucru, dar o vor face cu o mare abilitate tactică și vor obține succes”, a mai spus Freuding.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Pai despre asta este vorba! Rușii au bombe cu milioanele din 1950 de cate 2 tone, destul de neprecise. Atunci au venit chinezii, manufacturierii planetei, care le-au dotat fiecare bomba cu un planor care o poate căra precis la țintă. Să folosești un patriot pe o bombă care costă 30k euro nu este rentabil, să lași bomba de 2 tone să-ți cadă in cap nu este rentabil. Aceste planoare chinezești cu bombe agățate de ele pleacă din Rusia de la înălțime, dintr-un avion de pe teritoriul Rusiei, spre teritoriul Ucrainei. Foarte rentabil este să lovești tot ce zboară rusesc la 70km de teritoriul apărat! Pentru asta merită să strici o rachetă patriot! Oricum, la războiul inovației Rusia și China a punctat bine cu aceste planoare. Tehnologie precisă si ieftină!