G4Media.ro

Steagul Secuiesc, prezent la mitingul pro pace organizat de Viktor Orban /…

Sursa Foto: Facebook/ Viktor Orban

Steagul Secuiesc, prezent la mitingul pro pace organizat de Viktor Orban / Maghiari din Transilvania, transportați cu autocarul de FIDESZ la Budapesta

Mai multe steaguri secuiești au putut fi văzute la mitingul pro-pace organizat sâmbătă de Viktor Orban la Budapesta, rezultă din o serie de imagini consultate de G4Media.ro. În imaginile postate chiar pe pagina de Facebook a premierului Ungariei se vad steagurile albastre cu dungă galbenă în mijloc prezente în mijlocul mulțimii de maghiari care fost mobilizați de Fidesz, partidul aflat la guvernare la Budapesta.

Viktor Orban este calul troian al Rusiei în UE și NATO, unde blochează constant decizii care ar duce la sancționarea Kremlinului sau susținerea Ucrainei.

Orban este de multă vreme în dezacord cu ceilalţi membri ai UE cu privire la o serie de probleme, el refuzând să trimită arme în Ucraina şi menţinând legăturile economice cu Moscova după ce forţele ruse au invadat Ucraina în 2022.

Mulţimea – care flutura steaguri, scanda „Ungaria-Ungaria” şi arbora bannere pe care scria „Dă-ne pace, Doamne” – a mărşăluit de la Podul cu Lanţuri din Budapesta până la Insula Margareta, unde Orban s-a adresat susţinătorilor săi.

steag secuiesc in centru la mitingul de la budapesta
Sursa Foto: Facebook/ Viktor Orban

Publicația Transtelex a scris pe data de 31 mai, cu o zi înaintea mitingului, că fostul președinte al Asociației Maghiarilor din Transilvania din Oradea, Lajos Gellért Moldován, recruta pe Facebook maghiari din Oradea care vor să se alăture marșului pentru pace de la Budapesta.

Transtelex a subliniat că ”nu este o noutate faptul că Fidesz transportă cu autobuzul maghiari din Transilvania la diverse evenimente politice. Cu toate acestea, această practică ridică o serie de întrebări. Pe de o parte, este o manipulare politică: plimbările organizate cu autobuzul atrag adesea persoane care nu se identifică neapărat cu mesajul politic al evenimentului, ci participă pentru călătoria la preț redus, dar numărul mare de participanți la eveniment servește exact scopurilor partidului politic organizator.”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă în fața mulțimii:

„Niciodată până acum nu s-au strâns pentru pace atât de mulţi oameni. Suntem cel mai mare corp al păcii, cea mai mare forţă de menţinere a păcii din Europa (…) Europa trebuie împiedicată să se îndrepte rapid spre război, spre propria sa distrugere. Europa se pregăteşte astăzi de război, cu anunţuri zilnice despre inaugurarea unui nou tronson de drum către iad”.

„Vrem să vărsăm sânge maghiar pentru Ucraina? Nu! Nu vom merge la război, nu vom muri pentru altcineva pe pământ străin”, a declarat Orban în discursul său, potrivit MTI. „Misiunea noastră este să rămânem în afara războiului şi să păstrăm Ungaria ca o insulă a păcii”, a adăugat şeful executivului ungar.

 

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Ironic, îl sprij.ină pe cel mai mare c.r.i.minal de pe p.lanetă, P.u.tler, care duce un răzb.oi de ext.erminare împ.otriva Ucrainei, dar vorbește despre pace !

  2. Ăla cu mustață, Dolfi, se vroia „apărătorul” nemților de pretutindeni. Altul, cu mult botox, vrea să apere rușii de pretutindeni de naziști. Iar ăsta micul, dintr-o țară cât un cartier din New York, vrea să apere toată nația maghiară.

  3. Este absurd că toată narativa de alegeri din partea regimului Orban se reduce la mesajul de a vota cu fidesz, sau a muri pe front în Ucraina. Cheltuiește miliarde pe un moto absolut mincinos ( toată opoziția din Ungaria este de partea războiului ) și că UE vrea să dispună mobilizarea la țările membre și să trimită la lupte în Ucraina. Participarea cetățenilor noștri maghiari la așa ceva este dovada lipsei catastrofale de opinie informată. Poate unii o fac pentru bani, pentru o călătorie și o masă gratuită. Este cu atât mai trist.

    Mitingul ”pentru pace” este o organizație veche pro- guvernamentală, un fel de pumn gălăgios al regimului, plină cu sicofanți și lingăi, folosit la nevoie pentru a ”da voce ” în chestiuni ”arzătoare” cum ar fi Soros, UE care vrea să facă colonie din Ungaria, sau migrația ….

    • Multi etnici maghiari din Transilvania o fac si pentru ca statul român nu le oferă nimic. Acest stat ii gonește pe etnicii săi din tara si nu ii pasa, d-apai de minorități ce sa mai spun. Este si un esec al României, de care nu ne place sa vorbim, ca despre multe altele in tara asta.

    • Pentru Cata: cu siguranta ca este si un esec al statului roman, dar singura solutie ar fi fost sa se creeze o bunastare atat de mare incat toata teoria revizionista a lui Orban sa nu conteze in fata matzului plin. Din pacate acest lucru ar fi fost foarte greu de realizat pentru ca noi nu am fost in stare sa asiguram bunastare in multe zone ale regatului, daramite pentru maghiarii sau secuii din Transilvania.
      Eu vad esecul statului roman ca urmare a dorintei de centralizare a puterii la Bucuresti si impartitul banilor de la centru in functie de numarul de voturi si de posibilitatile de folosire a acestor bani si in interesul personal al celor care il impart. Cand acest lucru se va termina si statul intelege ca o autonomie locala este mai de folos statului decat o centralizare, lucrurile vor putea merge mai bine in aceasta tara si regiunile – foarte important – nu mai au de ce si de cine sa se planga ca le merge prost, pentru ca singura lor solutie in acest caz este sa puna mana pe munca si sa fure mai putin, mult mai putin pentru ca fura de la ei…

  4. Păi cine îl sprijină pe Iohannis la NATO?! Cine e supranumit PSD-ul de limbă maghiară?!

  5. secuii hamas 😀

  6. Steagul secuiesc e pace la fel cum Rusia aduce pace in Ukraina

  7. In Ro ,autocariada a fost inventata de compania MpUsIdE&MpUnIlE.Sunt artiști in domeniu (bineînțeles pe banii statului),desigur.

  8. A ajuns și Viktor la faza meetingului împotriva abuzurilor? Probabil i se apropie și lui funia de par…

  9. Ideal ar fi sa nu i mai aduca inapoi din BUDA