G4Media.ro

UPDATE Un bărbat a încercat să incendieze ușa de la intrarea în…

Sursa foto: Pexels

UPDATE Un bărbat a încercat să incendieze ușa de la intrarea în sediul Ambasadei Israelului la București / SURSE Atacatorul e cetățean sirian / SRI: ”Nu există materiale importante în afară de un afiș” / Percheziții la domiciliul bărbatului

UPDATE Ora 20:00 O percheziție are loc la această oră la cetățeanul sirian de 34 de ani care a ars un afiș de pe ușa Ambasadei Israelului în România.

UPDATE Ora 14.50: Precizările SRI:

SRI anunță că ofițerii Brigăzii Antiteroriste din cadrul SRI, care asigurau securitatea Ambasadei Israelului l-au imobilizat pe bărbatul care a încercat să incendieze ușa.

”În cursul zilei de astăzi, un bărbat a ajuns în proximitatea Ambasadei Israelului din București având un comportament suspect. Bărbatul a amenințat cu autoincendierea și a încercat să provoace daune cu un cocktail Molotov.

Lucrătorii Brigăzii Antiteroriste din cadrul SRI, care asigurau securitatea Ambasadei Israelului l-au imobilizat pe suspect și au procedat la stingerea incendiului.

Nu există materiale importante în afară de un afiș de la intrarea ușa ambasadei.

Ulterior, suspectul a fost predat poliției petnru cercetări și în acest moment se află în custodia Poliției Române”, a precizat purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea.

Update Ora 12.42: Poliția a anunțat oficial că este vorba despre un cetățean străin, în vârstă de 34 de ani și că a ars doar un afiș de pe ușa sediului ambasadei.

Comunicatul Poliției Capitalei:

„Astăzi, 3 iunie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 14 Poliție au fost sesizați, de către Serviciul Român de Informații, cu privire la faptul că un bărbat ar fi încercat să se autoincendieze.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, în cauză fiind identificat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, cetățean străin.

Anterior sosirii polițiștilor, acesta a fost imobilizat de către Brigada Antitero a Serviciului Român de Informații.

De asemenea, lucrători din cadrul Serviciului Român de Informații, care asigurau securitatea instituției, au procedat la stingerea incendiului, fiind provocate distrugeri la un afiș de pe ușa, fără a fi înregistrate alte pagube materiale ori de altă natură.

La acest moment, activitățile sunt în desfășuare.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 14 Poliție, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.”

Update Ora 12.38: Atacatorul este cetățean sirian, potrivit surselor G4Media.

Știrea inițială: Un bărbat a încercat să incendieze, luni, ușa de la intrarea în sediul Ambasadei Israelului la București.

Potrivit primelor informații, focul a fost stins rapid, iar bărbatul a fost prins de personalul SRI care asigură paza ambasadei.

Sediul Ambasadei Israelului la București se află într-un bloc din centrul Capitalei, care beneficiază de un sistem securizat de acces și de pază.

Bărbatul în vârstă de 34 de ani a fost dus la audieri.

Vom reveni

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Cetateanul ala trebuie expulzat. Nu are ce cauta in Romania.

  2. Atentie la aceste manifestari pentru ca sunt doar inceputul a ce va fi. Trebuie sa li se scoata din cap ca Romania e ca restul Europei unde li se da voie sa faca ce doresc acestor islamisti extremisti.

  3. Trimis înapoi în Siria la Bashar al-Asaad că nu-i place aici.

  4. Sa inteleg ca si-a dat foc in semn de protest ca luptatorii „paci” respectiv teroristii Hamas nu elibereaza ostaticii?!

  5. Cum a ajuns in Romania?