G4Media.ro

Ministerul rus de Externe amenință cu „consecințe fatale” în cazul unor atacuri…

Sursa foto: Facebook / MFA Russia

Ministerul rus de Externe amenință cu „consecințe fatale” în cazul unor atacuri cu arme occidentale asupra unor obiective din Rusia

Ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a declarat că permisiunea acordată Kievului de a folosi arme occidentale pentru a lovi ținte pe teritoriul rus ar putea duce la consecințe fatale, scrie BBC.

„Aș dori să îi avertizez pe liderii americani împotriva unor calcule greșite care ar putea avea consecințe fatale. Din motive necunoscute, ei subestimează gravitatea replicii pe care ar putea să o primească”, a declarat Riabkov, făcând apel la Washington să «ia cât mai în serios avertismentele venite din partea Rusiei».

Anterior, Vladimir Putin a făcut declarații similare.

„Reprezentanții țărilor NATO, mai ales în Europa, în special în țările mici – ar trebui să fie în general conștienți cu ce se joacă. Ei trebuie să-și amintească faptul că acestea sunt, de regulă, state cu un teritoriu mic, cu o populație foarte densă. Și acesta este un factor de care ar trebui să țină cont înainte de a vorbi despre lansarea unor lovituri în adâncimea teritoriului rusesc”, a declarat liderul rus.

Acest tip de retorică belicoasă este folosit frecvent de Kremlin în încercarea de a influența procesul de decizie al Occidentului și de a descuraja trimiterea de armament către Ucraina.

La sfârșitul lunii mai, președintele american Joe Biden a permis tacit Ucrainei să folosească arme furnizate de americani pentru a lovi unele ținte din Rusia, dar numai în regiunea Harkov.

„Președintele a dat recent instrucțiuni echipei sale pentru a se asigura că Ucraina poate folosi arme americane pentru a riposta în regiunea Harkov, astfel încât Ucraina să poată lovi forțele rusești care lovesc sau se pregătesc să lovească”, a declarat un oficial american pentru BBC.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. mai lasa-ne unchiule cu amenintarile, e a suta linie rosie pe care o formulati..