G4Media.ro

Nicușor Dan, după ce a circulat un document potrivit căruia ar fi…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Nicușor Dan, după ce a circulat un document potrivit căruia ar fi dat note la Securitate în anii 1980: „În relația cu autoritățile statului de atunci am avut doar acele interacțiuni obligatorii conform legislației din acei ani / Nu am avut vreun angajament de colaborare cu Securitatea”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a precizat, luni, că, înainte de 1989, a plecat de trei ori din țară, la Balcaniadă și la olimpiadele internaționale de informatică, și că în relația cu autoritățile statului de atunci a avut doar acele interacțiuni obligatorii conform legislației din acei ani. Nicușor Dan subliniază că nu a avut vreun angajament de colaborare cu Securitatea.

Reacția lui Nicușor Dan vine după ce în media a circulat un document potrivit căruia ar fi dat note la Securitate în acea perioadă.

Pretinsul raport al Securității din 1988 care susține că Nicușor Dan ar fi fost colaborator a ajuns și în redacția G4Media.ro, care a consultat o serie de specialiști pentru a stabili în ce măsură ar putea fi vorba despre un document autentic. Sursele consultate de G4Media.ro au indicat o serie de neconcordanțe și au ridicat semne de întrebare în ce privește stilul redactării, lipsa diacriticelor nespecifică pentru perioada respectivă și faptul că nu exista Serviciul I așa cum apare pe document, ci 110. În plus, cei doi ofițeri menționați pe ultima pagină nu au avut legături cu problema învățământ, ci cu problema legionarilor. Indicativul care se ocupa de învățământ era 140.

Precizările lui Nicușor Dan:

Față de documentul “Raport privind încadrarea informativă a cetățenilor care se deplasează în Australia cu ocazia Olimpiadei Internaționale de Matematică” care a început să circule în presă fac următoarele precizări:

– am plecat din România de trei ori înainte de 1989: la Balcaniada de Matematică din 1987 (Grecia) și la Olimpiadele Internaționale de Matematică din 1987 (Cuba) și 1988 (Australia);

– în relația cu autoritățile statului de atunci am avut doar acele interacțiuni obligatorii conform legislației din acei ani pentru toți românii care călătoreau în străinătate;

– nu am avut vreun angajament de colaborare cu Securitatea, de altfel, CNSAS a emis două adeverințe în acest sens, în 2012 și 2017;

– documentul prezintă mai multe neconformități faptice.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Cand te aperi , trebuie sa si ripostezi , sa ataci si tu mai ales impotriva acuzatiilor mincinoase. Eventual intreaba-l pe Basescu cum se face. Dar daca nu te duce capul..

    • Pai sunt mincinoase ca nu par.

    • @Mas atunci cum explici faptul că a apărut așa, deodată, in momentul in care mafia psdnl e disperată că pierde iar capitala?

    • Daniel, e campanie electorala, ce întrebare e asta ? Aia de la putere au acces la aceste documente. Una peste alta nu poți sa condamni un pusti de 16 ani în mizeria numita Republica Socialista Romania ca a dat niște informații ca să poată sa ajungă în Australia. Oricum habar nu avea atunci, asta era cerința ca să ieși în Occident. Toți cade su iesit au dat declarații.

    • @Mas – Cum adica „au acces la aceste documente”? Tu ai citit macar asa-zisul document? Ai citit ce a declarat omul ala de la CNSAS? A spus din prima ca este un fake ord1nar si inca unul pr0st facut! Apropo, vezi ca esti putin murdar la gura.

  2. S-au apucat psd-istii de ”produs”.

  3. Cand RealitateaTV prin Dinu Patriciu a facut dezvaluiri despre Basescu care a lovit un copil, Basescu a castigat alegerile. Acum tot RealitateaTV vine cu „dezvaluiri” si mai „adevarate” decat atunci. Asa se mobilizeaza electoratul impotriva hotilor din PSD.

  4. Chiar daca ar exista un document real.. este o ilegalitate cât casa Poporului. Era minor? Ce valoare avea un document dat sau semnat de un minor? Zero. Probabil că o grămadă de elevi de top (mai ales cei care plecau în străinătate) erau chemați în biroul directorului și li se prezenta un ofițer menit să îi dirijeze in postura de apărători ai patriei și li se explica că afară este baubau capitalistul. Copiii habar nu aveau ce se întâmplă. Li se părea că fac parte din cărțile de tip Horia Tecuceanu. Mi se pare o mizerie de ultimă speță hârtia asta.

    • As fi dat și mai multe doar sa scap din paradisul numit Republica Socialista Romania. Și da, nu are nicio relevanta ce gândea atunci un minor.

  5. Elevii au „Săptămâna verde”, „Săptămâna altfe” iar România are „Săptămâna mizerabilă”. Toate activitățile sunt conduse de otrepele acestei țări – deșeurile PSD-PNL.

  6. Votanții lui n.d.nu vor pune boticul la această mizerie.mai repede vor veni și de la burdujeneni.numarul de votanți ai g.f. va rămâne constant,așa ca să nu ne facem griji.

  7. Sunt disperați PSDistii pentru că, după alegerile locale, va începe iureșul in partid, rezultat al pierderii capitalei! Se vor face albie de porci!

  8. Arată disperare dacă au ajuns să caute ce făcea ND în copilărie. Poate a spart și vreun geam cu mingea ! Poate a furat cireșe !

  9. Un simplu argument demonstreaza ca totul e o facatura mizerabila, marca psd: cum dracku apare fituica taman cu cateva zile inainte de alegeri?

  10. Realitatea TV (Rusia) îl acuză pe Nicușor Dan că este colaborator al Securității!
    Si noi credem repede ce spune Rusia și votam Piedone! 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀