G4Media.ro

Cea mai mare facultate de la Harvard renunță la declarațiile privind diversitatea…

Universitatea Harvard / Foto: news.harvard.edu

Cea mai mare facultate de la Harvard renunță la declarațiile privind diversitatea și incluziunea în procesul de angajare

Facultatea de Arte și Științe de la Harvard nu va mai solicita o declarație de diversitate, incluziune și apartenență ca parte a procesului de angajare a cadrelor didactice, a anunțat luni dimineață Nina Zipser, decanul departamentului de afaceri și planificare al facultății, într-un e-mail, relatează publicația The Harvard Crimson.

Zipser a scris că ea și decanul FAS, Hopi E. Hoekstra, „au făcut această schimbare ca răspuns la feedback-ul primit de la numeroși membri ai facultății”, care și-au exprimat îngrijorarea că cerințele existente erau „prea înguste în ceea ce privește informațiile pe care încercau să le adune” și potențial confuze pentru candidații internaționali.

În schimb, FAS – cea mai mare facultate a universității – va solicita o declarație de serviciu despre „eforturile candidatului de a consolida comunitățile academice” și o declarație despre modul în care candidatul va promova un „mediu de învățare în care studenții sunt încurajați să pună întrebări și să-și împărtășească ideile”.

În timp ce anterior FAS cerea tuturor candidaților să prezinte o declarație care să descrie „eforturile lor de a încuraja diversitatea, incluziunea și apartenența, inclusiv contribuțiile trecute, actuale și viitoare anticipate în aceste domenii”, cele două noi declarații vor fi cerute doar candidaților care sunt finaliști în procesul de selecție.

Cerințele actualizate se aplică atât procedurilor interne de promovare și evaluare a FAS, cât și angajărilor externe. Deși anterior candidații pentru unele promovări erau invitați să descrie contribuțiile lor la diversitate, incluziune și apartenență în declarații de „serviciu/civilizație”, noul limbaj din manual privind declarațiile de serviciu nu mai solicită candidaților să discute despre eforturile de diversitate.

Măsura luată de Harvard vine în contextul în care universitățile se confruntă cu o presiune internă și externă tot mai mare pentru a renunța la inițiativele privind diversitatea, echitatea și incluziunea (DEI). MIT a anunțat o decizie similară luna trecută, spunând că nu va mai solicita declarații de diversitate pentru posturile din întreaga universitate.

Criticile la adresa eforturilor DEI la Harvard au atins apogeul atunci când fosta președintă a Harvard, Claudine Gay, a demisionat în ianuarie, în urma reacțiilor de respingere a modului în care a gestionat antisemitismul din campus și a acuzațiilor de plagiat în activitatea sa academică.

Mulți dintre liderii și activiștii politici de dreapta care au condus campania de demitere a lui Gay, inclusiv fostul donator al Harvard Bill A. Ackman și reprezentantul Elise M. Stefanik, și-au transformat criticile la adresa lui Gay în atacuri la adresa DEI.

Aceste critici făceau parte dintr-o reacție politică împotriva DEI – și împotriva declarațiilor privind diversitatea în special. Începând cu 2023, cel puțin nouă state au adoptat legi care limitează utilizarea de către universități a declarațiilor de diversitate la angajare și promovare, conform Chronicle of Higher Education.

Dar presiunea pentru a scăpa de declarațiile de diversitate nu s-a limitat la criticii de dreapta ai lui Gay. În ultimele luni, o serie de profesori de la Harvard au îndemnat universitatea să renunțe la utilizarea declarațiilor.

Criticii au susținut că declarațiile forțează potențialii membri ai facultății să își declare sprijinul pentru un punct de vedere instituțional în loc să fie gazda unei reflecții autentice.

Profesorul de psihologie Steven A. Pinker, copreședinte al Consiliului pentru Libertate Academică de la Harvard, a criticat declarațiile de diversitate într-un articol de opinie publicat în decembrie 2023 în Boston Globe, susținând că acestea „curăță următoarea generație de cercetători de oricine nu este un ideolog woke sau un mincinos abil”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. La cat mai multa segregare duc aceste cerinte.
    In loc sa intri bazat pe merite, inteligenta si knowledge, intri bazat pe culoare si identitate de gen. Vestul este in declin, din pacate, dar Vestul este cel mai bun partener pe care il putem avea. Sa speram ca declinul se opreste in mod pasnic.

  2. Wishful thinking. Odată declanșat, declinul unei civilizații nu poate fi stopat, cu atât mai puțin inversat cursul. Toate civilizațiile au cunoscut declinul, de ce ar face cea occidentală excepție? Pentru că trăim în ea și refuzăm să îi acceptăm sfârșitul natural? Cauzele sunt, în primul rând, de natură internă. SUA vor mai fi active o vreme, Europa e deja terminată. Occidentul și-a făcut-o cu mâna lui, s-a autosabotat sistematic. Acum este prea târziu.