G4Media.ro

Coreea de Sud anunță investiții de miliarde de dolari în Africa

Sursa foto: Unsplash / James Wiseman

Coreea de Sud anunță investiții de miliarde de dolari în Africa

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a anunțat marți un ajutor de miliarde de dolari și un sprijin pentru investiții în Africa, în timp ce Coreea de Sud încearcă să își consolideze relațiile comerciale cu acest continent. Seulul găzduiește în această săptămână delegații din 48 de țări africane pentru un summit major în cadrul căruia speră să încheie acorduri, de la furnizarea de minerale esențiale la proiecte de infrastructură, potrivit Le Figaro.

La deschiderea summitului, Yoon Suk Yeol a promis că Seulul își va dubla asistența oficială pentru dezvoltare acordată Africii, ajungând la 10 miliarde de dolari până în 2030, și va oferi 14 miliarde de dolari pentru finanțarea exporturilor, pentru a ajuta companiile coreene să extindă comerțul și investițiile pe continent. „De asemenea, vom contribui în mod activ la eforturile de integrare economică regională a Africii prin intermediul Zonei continentale africane de liber schimb (AfCFTA), care a fost lansată în 2019”, a declarat Yoon Suk Yeol.

O multitudine de proiecte viabile

AfCFTA este un acord de liber schimb care implică 54 de țări, care vizează armonizarea tarifelor vamale pe întregul continent și care intră treptat în vigoare în speranța de a stimula comerțul intra-african. Yoon Suk Yeol s-a angajat, de asemenea, să „accelereze încheierea de acorduri” privind multe alte parteneriate comerciale. Coreea de Sud dorește să își extindă cooperarea cu țările africane în domeniul infrastructurii și al energiei, dar dorește, de asemenea, să contribuie la lupta împotriva încălzirii globale, a declarat Yoon Suk Yeol. El a citat proiecte precum centrala geotermală Olkaria din Kenya și construcția unui sistem de stocare a energiei în baterii în Africa de Sud.

Yoon Suk Yeol declarase anterior pentru AFP că există „o multitudine de proiecte viabile în care Coreea și Africa pot colabora în sectorul infrastructurii”. Printre acestea s-ar putea număra „construcția de drumuri, căi ferate, aeroporturi și porturi, sisteme de orașe inteligente, inclusiv transport inteligent, și stabilirea de planuri generale”, a adăugat el. Coreea dorește, de asemenea, să colaboreze cu continentul african pentru a avea acces la resursele sale minerale abundente, cum ar fi cobaltul și platina, care sunt importante pentru sectoarele tehnologice, de la fabricarea de vehicule electrice la industria de apărare.

Cu sectorul său de vârf al semiconductorilor, Coreea de Sud „este o putere de producție de înaltă tehnologie, dar se bazează în mare măsură pe importuri pentru mai mult de 95% din necesarul său de minerale brute”, a declarat Yoon Suk Yeol.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...