G4Media.ro

Bursa din Mumbai cade cu peste 7 procente după primele rezultate privind…

sursa foto: Facebook/ Narendra Modi

Bursa din Mumbai cade cu peste 7 procente după primele rezultate privind alegerile generale

Bursa din Mumbai a căzut cu peste șapte procente marți după-amiază, după ce numărarea voturilor pare să indice că partidul premierului indian Narendra Modi nu va obține o majoritate atât de mare pe cât se credea inițial în alegerile naționale, transmite agenția AFP.

Indicele Sensex s-a prăbușit cu 7,22%, sau 5.522,98 puncte, la 70.945,80, după ce luni a crescut cu peste trei procente, când sondajele la ieșirea de la urne au sugerat că acesta era pe cale să obțină o victorie zdrobitoare.

Cotația acțiunilor principalei companii listate la bursă a miliardarului indian Gautam Adani a scăzut marți cu peste 15%. Adani este unul dintre principalii aliați ai premierului Modi.

Partidul naționalist hindus al premierului indian Narendra Modi se află în frunte cu 38,68% din voturi la alegerile generale după numărarea a jumătate din buletinele de vot, potrivit cifrelor publicate marți de comisia electorală.

Partidul Bharatiya Janata (BJP) și aliații săi de coaliție ar urma să obțină cel puțin 290 de locuri, potrivit cifrelor comisiei, mai mult decât cele 272 necesare pentru a obține o majoritate parlamentară în camera inferioară.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...