G4Media.ro

Italia a confirmat că va trimite Ucrainei încă un sistem de apărare…

Foto: Statul Major al Armatei Franceze

Italia a confirmat că va trimite Ucrainei încă un sistem de apărare antiaeriană SAMP-T

Ministrul italian de externe Antonio Tajani a confirmat că Roma intenționează să trimită Ucrainei încă un sistem de apărare antiaeriană SAMP-T, scrie BBC.

„Se știe că vom trimite SAMP-T, care este un instrument de apărare aeriană și, prin urmare, protecția pe care Ucraina însăși a cerut-o”, a declarat șeful Ministerului italian de Externe.

Ucraina dispune de sisteme de apărare aeriană Patriot, de producție americană, care pot doborî și rachete balistice, dar Kievul a declarat în repetate rânduri că are nevoie de mult mai multe astfel de sisteme.

În 2023, Italia și Franța au furnizat Ucrainei prima instalație SAMP-T. Al doilea astfel de sistem, care se află în prezent în Kuweit, ar urma să se întoarcă în curând în Italia, pentru a fi livrat Ucrainei.

SAMP-T-Mamba este un sistem de apărare antiaeriană cu rază medie de acțiune, cu baza la sol, conceput pentru a distruge rachete balistice și de croazieră, inclusiv cele antiradar, precum și aeronave.

Acesta utilizează rachete interceptoare Aster 30.

SAMP-T poate lovi simultan 16 ținte aeriene diferite. Cele două lansatoare sunt capabile să tragă cu o cadență foarte mare, eliberându-și toată muniția în 10 secunde.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Între timp România nici nu convoacă CSAT ….😒😒😒