G4Media.ro

VIDEO Educația financiară a tinerilor ar trebui să înceapă de la părinți,…

sursa foto: Unsplash/ Alexander Grey

VIDEO Educația financiară a tinerilor ar trebui să înceapă de la părinți, numai așa vor deveni responsabili cu banii și vor avea un viitor strălucit (analist financiar și autor)

Educația financiară a tinerilor ar trebui să înceapă încă de acasă, de la părinți, fiindcă numai în acest fel pot deveni responsabili cu banii și știi cum să îi gestioneze, a declarat analistul financiar Denisa Dascălu pentru G4Media.ro.

  • Ea a lansat săptămâna trecută, la Bookfest, cartea „Secretul banilor. Educația financiară pe care nu o înveți la școală”, alături de Irina Chițu, la Editura Corint.

Întrebată ce a inspirat-o să scrie această carte, Dascălu a afirmat că „am văzut că există în societate o nevoie de educație financiară”.

De asemenea, referitor la cea mai mare provocare pe care o întâmpină tinerii în privința gestionării banilor, ea a spus că aceștia deseori nu își alcătuiesc un buget personal și confundă nevoile cu dorințele.

În opinia sa, pentru a avea un „viitor strălucit”, tinerii trebuie „să investească în ei și în educația lor”.

Redăm mai jos dialogul integral:

Rep: Ce v-a inspirat să scrieți această carte?

Denisa Dascalu:În primul rând, am văzut că există în societate o nevoie de educație financiară și mi-am dorit ca prin cartea pe care o scriu să ajung cât mai aproape de tineri, împărtășindu-le cunoștințele mele”.

Rep: Care credeți că este cea mai mare provocare pe care o întâmpină tinerii când vine vorba de gestionarea banilor?

DD:În primul rând, tinerii nu își fac un buget personal sau nu sunt foarte atenți la a-și alcătui un buget personal, neștiind să facă diferența între nevoi și dorințe, de multe ori confundându-le”.

Rep: Care este cel mai important mesaj pe care doriți să îl transmită această carte?

DD:Prin această carte mi-am dorit să le transmit tinerilor să investească în ei și în educația lor pentru că doar așa pot avea un viitor financiar strălucit”.

Rep: Ce recomandări aveți pentru părinții care doresc să își educe financiar copiii acasă?

DD:Părinții ar trebui să înceapă să facă educație financiară pentru copii încă de acasă, chiar dacă aceasta nu se studiază în toate școlile și grădinițele, pentru că doar în acest fel copiii pot deveni mai responsabili cu banii pe care îi primesc de la părinți și, mai târziu, cu banii pe care vor trebui să-i gestioneze ei înșiși”.

Rep: Ce impact sperați să aibă această carte asupra tinerilor cititori?

DD:Mi-aș dori ca această carte să ajungă la cât mai multe persoane, deoarece este un ghid practic prin care am încercat să explicăm pe înțelesul tuturor cele mai importante noțiuni precum card, credit depozit, cum să te ferești fraudele online”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...