G4Media.ro

Fenomenul de cliffing devine incomod pentru turiştii care îşi petrec vacanţa pe…

sursa foto: G4Media

Fenomenul de cliffing devine incomod pentru turiştii care îşi petrec vacanţa pe litoral / Se prăbușesc straturile de nisip de pe plajele mărite / ”Sigur rezolvăm, nu lăsăm până la weekend, aducem la starea normală”

Fenomenul de cliffing, adică de prăbușire a straturilor de nisip pe plajele mărite, nou-înnisipate, din stațiunea Mamaia este deja binecunoscut, dar deranjant pentru turiștii care aleg să-și petreacă vacanța aici. Acțiunile de nivelare a plajelor de către reprezentanții Apelor Române sunt continue, dar la fiecare furtună, între digurile nou construite, se repetă prăbușirea nisipului, informează Agenția de presă Rador, care citează Radio Constanța.

Directorul Administrației Bazinale Apele Române Dobrogea-Litoral, Hristu Uzun, ne-a asigurat că, până la sfârsitul acestei săptămâni, plajele vor fi nivelate.

“Sigur rezolvăm, nu lăsăm până la weekend, aducem la starea normală. Pe fondul căldurii, mai sunt mici furtuni și atunci apare acest cliffing. Știm zonele în care apare zona de cliffing. Între digurile din Mamaia apare, de obicei, că sunt curenții puternici. În Mamaia sunt vreo șase diguri. Între diguri apare fenomenul de cliffing”, spune directorul Administrației Bazinale Apele Române Dobrogea-Litoral, Hristu Uzun.

O altă problemă o constituie scoicile aduse din larg, care prin duritatea și mărimea lor incomodează turiștii. Aici rezolvarea problemei este mai dificilă, utilajele care ar putea mărunții scoicile sunt greu de găsit, după cum ne-a declarat directorul Uzun.

“Scoicile, n-avem voie nici să le aruncăm. Se pot mărunţi, dar utilaje existente pentru genul ăsta nu prea se găsesc. Am avut unul, dar în trei zile s-a deteriorat, adică scoicile sunt un material, la concasare, mai dur ca metalul câteodată. Şi scicile, pe cât posibil, le punem în zone în care să nu afecteze. Tot pe plajă trenuie să le lăsăm, că ele se autodistrug în timp, dar timpul e foarte îndelungat, nu-i chiar atât de apropiat, dar dacă sunt în zona în care trec utilajele, se fărâmițează ușor, ușor”, a mai spus Hristu Uzun.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. A venit vara si am mai descoperit un subiect…cliffing…

  2. Cu alte cuvinte, în traducere liberă : dragi turiști, mergeți la bulgari, că la noi vă ” papă” cliffingu’.”…Și uite-așa a mai adăugat românul un neologism , la bagajul oricum, semidoct ,de analfabet funcțional, dar fericit și mândru, nevoie mare că a reușit să-și salveze la timp familionu’ din calea ororii cu nume englezit. Ai auzit dragă, la mare e cliffing..!!. Nu-mi spune!! Și ce facem cu vaucherele de vacanță? Ai dreptate ! Lasă dragă, că o fi un cliffing mai mic neveninos. 😄

  3. Bine spunea Pruteanu săraci.Suntem o nație de prosti