G4Media.ro

Accesează eu-vote.eu si identifică profilul de alegător care te reprezintă

Accesează eu-vote.eu si identifică profilul de alegător care te reprezintă

Reprezentanții Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) și ai Facultății de Studii Europene (FSE) de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) au lansat o busolă electorală menită să ajute utilizatorii să-și identifice profilul de alegător prin completarea unui chestionar.

Disponibilă atât în română, cât și în engleză, busola EU-VOTE poate fi accesată la https://eu-vote.eu. Aceasta le permite utilizatorilor din România să descopere ce tip de alegători sunt, oferindu-le și o mai bună înțelegere a peisajului politic european prin prezentarea temelor centrale dezbătute la Bruxelles.

„EU-VOTE este o aplicație complet imparțială, realizată în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai, folosind surse oficiale și o metodologie științifică validată pentru a defini profilul fiecărui alegător.” au explicat cercetătorii FSPAC.

Lansată anul acesta în România, EU-VOTE este doar un prim pas. Echipa de cercetători de la UBB Cluj colaborează acum cu specialiști din alte state europene pentru a dezvolta o nouă busolă electorală, destinată alegerilor parlamentare și prezidențiale din România care vor avea loc la sfârșitul anului.

Proiectele EU-VOTE pentru alegerile europarlamentare și viitoarele alegeri parlamentare și prezidențiale din România sunt derulate de UBB Cluj, în parteneriat cu diverse instituții independente și europene.

Utilizatorii care participă la busola electorală au șansa de a câștiga una dintre cele 5 tablete Apple puse în joc, data limită fiind 16 iunie.

Din echipa FSPAC UBB implicată în dezvoltarea acestor busole fac parte: prof. univ. dr. Ioan Hosu (directorul Centrului de Cercetare în Comunicare și Inovare Socială), conf. univ. dr. Mihnea Stoica (director al Centrului Cultural și Academic Olandez), lect. univ. dr. Maria Mustățea, ing. Teodor Cosma, doctorand Diana Cornea, și lect. univ. dr. Dorin Spoaller.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează