G4Media.ro

SURSE: Anchetă după un val de pensionări medicale în Poliție pe motive…

sursa foto: Pexels

SURSE: Anchetă după un val de pensionări medicale în Poliție pe motive de depresie. Procurorii ridică documente legate de pensionarea pe caz medical a unor politiști, jandarmi și pompieri

Direcția Generală Anticorupție din Ministerul de Interne și DNA au ridicat marți mai multe documente legate de pensionarea pe caz medical a unor politiști, jandarmi și pompieri. Documentele au fost ridicate de la Direcția Medicală a MAI și Spitalul Gerota care aparține tot de Ministerul de Interne, au declarat pentru G4Media surse oficiale.

Printre cazurile vizate de anchetatori este și cel al unui polițist care s-a pensionat recent, la 25 de ani, dupa ce în 2023 a fost prins drogat la volan. El s-a pensionat după 5 ani în sistem, invocând probleme psihologice.

Direcția Generală Anticorupție a Ministerului Afacerilor Interne s-a sesizat din oficiu și, sub coordonarea procurorilor DNA, fac cercetări în legătură cu pensionarea din motive medicale a unor funcționari MAI.

Anchetatorii au suspiciuni cu privire la legalitatea emiterii documentelor medicale necesare obținerii clasării apt limitat/inapt pentru serviciul în poliție, în condițiile unui număr semnificativ și în continuă creștere al cazurilor de acest gen.

Cei mai mulți dintre pensionarii pe caz de boală au primit diagnostice cu depresii sau boli asociate.

Dosarul a plecat de la o sesizare din oficiu a DGA referitoare la creșterea numărului de pensionari MAI cu diagnosticul de depresie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. O țară total coruptă,insi de doi bani angajați cu pile sau bani in politie…ar trebui sa plecăm toți fraierii sa vă lăsăm hoții între voi,sa vă dați în cap…fcmvdc

  2. Angajatii cu probleme nu mai au un scop la munca ca sefii lor.
    Intotdeauna am considerat ca sefii sunt problema

  3. Și când te gândești că statul îți ia 40 % din salariul lunar .Pentru cine ?Pentru puturoșii din aparatul bugetar

  4. Nu exista asa ceva. In Minsterul de interne sunt numai oameni cinsiti si peformanti care nu dorm noaptea de grija noastra si de a avea o tara sigura…

  5. Multi si scumpi !

  6. Aloooooo, procurorii lu’ pește prăjit, ăștia și-au făcut Cererea de Pensionare,
    imediat ce au fost expulzați din fofoloanca lu’ mă-sa și voi acum v-ați trezit ?!