G4Media.ro

Parchet: Cazul de viol al unui copil de către colegi la Școala…

Sursa foto: Inquam Photos / Autor: Octav Ganea

Parchet: Cazul de viol al unui copil de către colegi la Școala Nicolae Titulescu din București nu se confirmă. Faptele nu există / Acuzațiile au apărut cel mai probabil în contextul chestionării sugestive din partea mamei acestuia, pe fondul insuficientei dezvoltări cognitive și de limbaj a minorului 

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a anunțat, marți, că în urma cercetărilor a rezultat că nu se confirmă cazul de viol al unui copil de către colegi la Școala Nicolae Titulescu din București, pentru că fapta nu a existat. Procurorii au concluzionat că acuzațiile „au apărut cel mai probabil în contextul chestionării sugestive din partea mamei acestuia, pe fondul insuficientei dezvoltări cognitive și de limbaj a minorului și al abordării hiperprotective de către părinți a relației cu copilul”.

„În urma administrării mijloacelor de probă s-a stabilit că faptele cu privire la care a fost efectuată urmărirea penală nu există. Pentru a ajunge la această concluzie, procurorul a avut în vedere declarațiile minorului, declarațiile părinților și ale altor martori, imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în incinta școlii, raportul de expertiză medico-legală emis de Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, raportul de expertiză psihologică, percheziția informatică, precum și alte probe”, a anunțat parchetul într-un comunicat de presă.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a anunțat, în martie, că face o anchetă în privința acuzațiilor privind un caz de abuz sexual la Școala Nicolae Titulescu din București. Părinții unui copil au acuzat că acesta ar fi fost violat de două ori de colegi în toaleta unității de învățământ. Zeci de părinți au protestat, în fața școlii, iar o echipă a Ministerului Educației și Inspectoratului Școlar București a sosit acolo pentru un control.

Comunicatul parchetului:

Ca urmare a interesului manifestat de mass-media cu privire la cauza vizând presupusele abuzuri sexuale comise asupra unui minor la o școală gimnazială din sectorul 1 Bucureşti, Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 03.06.2024 Parchetul de pe lângă Tribunalul București a dispus clasarea cauzei privind infracțiunile de amenințare și viol, presupus a fi comise la data de 07.12.2023 asupra unui minor în vârstă de 10 ani, elev al unei școli gimnaziale din sectorul 1 București.

În urma administrării mijloacelor de probă s-a stabilit că faptele cu privire la care a fost efectuată urmărirea penală nu există. Pentru a ajunge la această concluzie, procurorul a avut în vedere declarațiile minorului, declarațiile părinților și ale altor martori, imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în incinta școlii, raportul de expertiză medico-legală emis de Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, raportul de expertiză psihologică, percheziția informatică, precum și alte probe.

În vederea lămuririi împrejurărilor și cauzelor care au determinat apariția suspiciunilor de abuz sexual, cercetările au vizat, în mod tangențial, și un alt presupus viol săvârșit asupra aceluiași minor în împrejurări similare, în luna iunie 2022, când minorul avea 8 ani, faptă sesizată tot de mama minorului și care a făcut obiectul unui dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, în care la data de 28.07.2022 s-a dispus clasarea cauzei pe motiv că există o cauză de neimputabilitate, respectiv minoritatea presupusului autor, care avea 11 ani.

Din probele administrate a rezultat că presupusa faptă de viol, comisă asupra minorului în luna iunie 2022 la aceeași școală, nu există în materialitatea sa. Aceste probe au fost avute în vedere de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, care la data de 04.06.2024 a schimbat temeiul soluției de clasare din data de 28.07.2022 din „minoritatea făptuitorului” în „fapta nu există”.

Referitor la modalitatea în care suspiciunile de abuz sexual au fost exprimate și susținute de minorul în vârstă de 10 ani, cercetările efectuate în cauză au concluzionat că acestea au apărut cel mai probabil în contextul chestionării sugestive din partea mamei acestuia, pe fondul insuficientei dezvoltări cognitive și de limbaj a minorului și al abordării hiperprotective de către părinți a relației cu copilul.

Compartimentul de informare și relații publice își exprimă disponibilitatea de a oferi informații suplimentare dacă situația o va impune.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Fenomenal, acum cine raspunde pentru tot raul si toata trauma prin care au trecut copiii aia acuzati de asa ceva? Vorbim despre o mama dem3nta care se joaca cu psihicul propriului copil, dar si cu al celor acuzati, care sunt tot copii.