G4Media.ro

Bulgaria va fi pregătită să adopte moneda europeană la jumătatea anului viitor,…

Foto: Pexels.com

Bulgaria va fi pregătită să adopte moneda europeană la jumătatea anului viitor, crede ministrul adjunct de finanțe de la Sofia

Până la jumătatea anului 2025, Bulgaria va fi pregătită să adere la zona euro, potrivit ministrului adjunct interimar al finanțelor, Metodi Metodiev, scrie Novinite. El preconizează că, până la sfârșitul acestui an, Bulgaria va îndeplini criteriul inflației, care este în prezent singura cerință neîndeplinită pentru adoptarea euro. Acest progres va permite Bulgariei să solicite un raport extraordinar.

Metodiev a menționat, de asemenea, că în curând Consiliul de Miniștri va vota legea privind euro. El a precizat că aproape toate reformele necesare pentru aderarea la zona euro au fost puse în aplicare.

„A mai rămas doar o singură reformă parțială, care implică un program de transformare pentru întreprinderile de stat. Toți acești pași sunt în curs de finalizare, iar noi suntem în pragul intrării în zona euro”, a declarat viceministrul Metodiev.

Bulgaria, membră a Uniunii Europene din 2007, se află pe un drum constant spre adoptarea monedei euro și aderarea la zona euro. Această mișcare este considerată un pas crucial pentru o mai bună integrare a economiei sale în UE și pentru stabilizarea sistemului său financiar. Adoptarea monedei euro promite să aducă numeroase beneficii Bulgariei, inclusiv o stabilitate economică sporită, rate ale dobânzii mai mici și o încredere sporită a investitorilor, notează publicația citată.

Cu toate acestea, tranziția ridică, de asemenea, provocări, cum ar fi îndeplinirea criteriilor economice stricte stabilite de UE și asigurarea unei tranziții fără probleme pentru întreprinderi și populație.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Romania doarme intre timp…